• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rektör Şahin’den MÜSİAD Konya’ya iade-i ziyaret
06 Mart 2016 Pazar 13:06

Rektör Şahin’den MÜSİAD Konya’ya iade-i ziyaret

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, rektör olarak atanmasının ardından kendisine hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyelerine iade-i ziyarette bulundu.

Önemli konuların ele alındığı ziyaret esnasında konuşan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin “MÜSİAD Konya Şubesi, şehrimizde son yıllarda yakalanan birlik ve beraberlik ruhunun oluşmasına önemli katkıları olan bir kurum. Ayrıca şehrimizi ve bölgemizi yakından ilgilendiren projelerde imzası olan etkin bir sivil toplum kuruluşu olarak da çalışmalarını devam ettiriyor. Bizler de iş dünyasıyla olan işbirliğimizi artırmak, şehrimizde oluşan bu ruha katkı sağlamak, ülkemizin köklü eğitim kurumları arasında yer alan üniversitemizi ulusal ve uluslararası alanda daha da yukarılara taşımak için projeler geliştiriyor ve bu projelerimizi hayata geçirmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizin 2023 yılı için kendine koyduğu hedefler hepimizin malumu. Bizler de kurum olarak göreve geldiğimiz ilk günden bu yana bu hedeflere katkı verebilmek adına çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. İş dünyamızın günümüzde yaşadığı yetişmiş insan gücü ihtiyacına çözüm üretilmesinde üniversitelerimize büyük görevler düşüyor ve bizler bu sorumluluğumuzun farkındayız.  Gerek ülke olarak gerekse de şehir olarak her alanda geniş üretim yelpazesine sahibiz. Bu çerçevede bizlere düşen sahip olduğumuz bu üretim gamlarını bilim ve teknoloji ile buluşturarak yüksek katma değer oluşturacak ürünler ve yeni teknolojiler üretmektir. Üniversite-sanayi işbirliğinin önemi tam da bu noktada ortaya çıkmaktadır. Bizler bu işbirliğinin sağlanması adına şehrimizi oluşturan tüm kurumlarımızla istişareye ve ortak hareket etmeye hazır olduğumuzu dile getirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.  

rektor-sahin’den-musiad-konya’ya-iade-i-ziyaret-1.jpg

Akabinde konuşan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek de, “Selçuk Üniversitemiz kırk yılı aşkın süredir şehrimizde eğitim alanında taşıyıcı bir rol oynamıştır. Ulusal ve uluslararası alanda yaptığı çalışmalar ve yetiştirdiği bilim insanları ile hepimizin takdirini kazanmıştır. Bu başarının bugünden itibaren artarak devam edeceğine inanıyoruz. MÜSİAD Konya Şubesi olarak bizler de gerek ülkemizin gerekse de şehrimizin teknoloji odaklı ve yüksek katma değer oluşturacak ürünlerin üretimine bir an önce geçmesi ve bu konuda sıçrama yapması gerektiğini her platformda dile getiriyoruz. Şehir olarak seksen değişik sektörde üretim yapma potansiyeline sahibiz, burada eğitim camiamıza ve bizlere düşen bu üretim kültürümüzü günümüz teknolojisi ile entegre hale getirmek ve teknolojik ürünler üretmektir. Üniversitelerimizde her türlü teknik donanıma ve altyapıya sahip olarak yetişen öğrencilerimizin aldıkları eğitimin artık sanayimizde pratiğe dönüşerek önemli projeler ortaya çıkması gerektiği kanaatindeyiz. Bunun sağlanması ülkemizin hedefleri ve dünya üzerinde üstlendiği misyonun gerçekleşmesi açısından büyük öneme sahip. Bizim, geleceğimiz olan gençlerimizin ve iş âlemimizin sıçramayı birlikte hareket ederek gerçekleştireceğine olan inancımız tamdır” ifadelerine yer verdi.                       

rektor-sahin’den-musiad-konya’ya-iade-i-ziyaret-2.jpg             

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA