• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rektör Gökbel eksikleri yerinde inceledi
19 Şubat 2012 Pazar 15:00

Rektör Gökbel eksikleri yerinde inceledi

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, rektör yardımcılarının da aralarında bulunduğu bir heyetle Alaeddin Keykubat Kampüsü'nde bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu.
 Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, rektör yardımcılarının da aralarında bulunduğu bir heyetle Alaeddin Keykubat Kampüsü'nde bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundu.
 
Mesleki Eğitim Fakültesi'nde Dekan Prof. Dr. Kadircan Özkan tarafından karşılanan Prof. Dr. Gökbel, fakülte binasını gezerek, sınıflar, tasarım laboratuvarları ve atölyeleri inceledi. El Sanatları Bölümü Başkanlığı'na ait el ve makine nakışlarının uygulama atölyesi hakkında ayrıntılı bilgi alan Prof. Dr. Gökbel, makinelerle seri olarak üretilebilen geleneksel görünümlü el işlerini de tek tek inceledi. Burada kendisine el işi örtü hediye edilen Gökbel, öğrencilere ve öğretim üyelerine teşekkür etti. Daha sonra hazır giyim ve bilgisayar destekli kalıp atölyelerini inceleyen Prof. Dr. Gökbel, bu atölyelerin daha da geliştirilebilmesi için üniversite yönetimi olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi.
 
Daha sonra Mesleki Eğitim Fakültesi'ne bağlı İhsan Doğramacı Uygulama Anaokulu'nu gezen Prof. Dr. Gökbel, burada minik öğrencilerle bir araya geldi. Öğrenciler tarafından kapıda çiçeklerle karşılanan Gökbel, sınıfları tek tek gezerek öğrencilerle sohbet etti ve etkinliklere katıldı. Gökbel, öğretmen ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Son olarak Türkiye'de ilk kez uygulanan ve yurt dışından Selçuk Üniversitesi'ne gelen yabancı uyruklu öğrencilerin modern ortamda barınabilmesine imkan veren Erasmus Evi'ni ziyaret eden Prof. Dr. Gökbel, Erasmus Kurum Koordinatörü Prof. Dr. İskender Yıldırım ve Yurt Sorumlusu Gülhan Yılmaz'dan bilgi aldı. Yurt odalarını tek tek inceleyen Gökbel, Erasmus Evi'nin yurt dışından eğitim için Selçuk Üniversitesi'ni tercih eden öğrencilerin okullarına yabancılık çekmemesi için son derece modern ve konforlu olarak inşa edildiğini ifade etti.
 
ÜNİVERSİTEMİZİ HER ALANDA İLERİ TAŞIYACAĞIZ
Alaeddin Keykubat Kampüsü başta olmak üzere tüm ilçelerdeki fakülteler, meslek yüksekokulları ve yüksekokulları ziyaret ederek, inceleyeceğini belirten Rektör Gökbel, “Birimlerimizi birebir ziyaret ederek sorunları ve eksiklikleri yerinde tespit etmeye çalışıyoruz. Üniversitemizi gerek bilimsel, gerekse kültürel ve sosyal alanlarda daha da ileri taşıyarak çok daha başarılı ve etkin bir üniversite oluşturacağız. Hedefimiz hem şehrimizin, hem de ülkemizin gözbebeği olan üniversitemizi bugünkü durumundan çok daha başarılı ve etkin hale getirmektir. Bunu başarabilecek kadro ve güce sahip olduğumuzu düşünüyorum. Selçuk Üniversitesi her geçen yıl daha da güçlenecek” diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA