• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rektör Aksoy, “Okulumda KANpanya Var” etkinliğine katıldı
20 Haziran 2021 Pazar 13:23

Rektör Aksoy, “Okulumda KANpanya Var” etkinliğine katıldı

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Ömer Cemile Güler İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen "Okulumda KANpanya Var" adlı etkinliğe katıldı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Ömer Cemile Güler İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen "Okulumda KANpanya Var" adlı etkinliğe katıldı.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay'ın ortaklaşa yürüttüğü "Okulumda KANpanya Var" adlı program, Ömer Cemile Güler İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleştirildi. Programa Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken ve Prof. Dr. İlhan Çiftci ile Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Okan Tekkalan, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, veliler ve öğrenciler katıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın seslendirdiği marşların ardından program, Uluslararası Mevlana İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ali Faruk'un Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

"Hedef, kan bağışında farkındalık oluşturmak"

Kızılay Konya Kan Bağışı Merkezi Kampanya Koordinatörü Özlem Arslan Kuru, "Okulumda KANpanya Var Projesi, Konya İnsan Mektebi çatısı altında devam ediyor. Yaklaşık bir buçuk yıldır süren kampanya ile çocuklarda ve velilerde kan bağışı konusunda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Yarının bağışçılarını da kazanmayı hedefliyoruz. Bu çalışmalarla birçok kişiyle iletişime geçiyoruz. Velilerin yoğun bir şekilde katıldığını görüyoruz. Şenlik havasında devam ediyor" şeklinde konuştu.

Ömer Cemile Güler İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Sami Doğru da konuşmasında "Okulumda KANpanya Var" etkinliğine destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar da, "Hedefimiz, hayat kurtarmanın en kestirme yolu olan kan bağışını, velilerle birlikte toplumda farkındalık oluşturmak suretiyle artırmak. Her yıl tekrar eden kampanyalarla kan bağışını alışkanlık haline getirmek. Hemen hemen her gün bir okulda kan bağışı kampanyası düzenleniyor. Kan bağışları artık şenlik havasında gerçekleştiriliyor. Emek verenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Siyer-i bilgi yarışmasının ödülleri verildi

Programda daha sonra velilere yönelik düzenlenen Siyer-i Nebi bilgi yarışmasında dereceye girenlere ödülünü, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Okan Tekkalan ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar takdim etti. Öğrencilerin hazırladığı sergiyi gezerek hazırlanan projeler hakkında bilgi alan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, "Kampanyaya kan bağışı yaparak destek veren velilerimize, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Kızılay'a teşekkür ediyorum. Toplumsal farkındalık oluşturmak adına bu tarz etkinliklerin düzenlenmesi son derece önemli. Bizler de Selçuk Üniversitesi olarak bu tarz etkinlikleri destekliyoruz. Bundan sonraki süreçte Üniversitemiz bünyesinde Kızılay Kan Merkezi aktif bir şekilde çalışmalarına başlayacak" ifadelerini kullandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA