• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rekor bütçe
19 Aralık 2012 Çarşamba 15:16

Rekor bütçe

Hz. Muhammed'in hayatını anlatan film Hollywood'un rekor bütçelerini de geçti
EN YÜKSEK BÜTÇELİ FİLM HZ. MUHAMMED'İN HAYATI
REKOR BÜTÇE
Katarlı bir yapım şirketi, Hz. Muhammed'in yaşam öyküsünü konu alan, yedi bölümlük bir film çekmeye hazırlandıklarını açıkladı. Film için açıklanan bütçe, Hollywood'un rekor bütçelerinin bile çok üzerinde.
İNGİLİZCE  ÇEKİLECEK
AFP'ye bir bildiri yollayan, şirketin yöneticisi Ahmet el Haşimi, İngilizce olarak çekilecek olan filmin bütçesini 1 milyar dolar olarak duyurdu. Müslümanlığın Batı ülkelerindeki kötü imajının yok edilmesi için filmin başka
dillere de çevrileceği belirtildi.
HZ. MUHAMMED GÖRÜNMEYECEK
Senaryo yazım sürecinin sonuna gelindiği ifade edilirken, filmde Hz. Muhammed'in İslam inancına aykırı olduğu için hiçbir sahnede görünmeyeceği de bildirildi.
ÜÇ BÖLÜM DEMİŞLERDİ
Katar'da faaliyet gösteren film yapımcısı Nur Şirketi, filme ilişkin planlarından ilk kez 2009 yılında bahsetmiş ama üç bölüm olarak tasarladıkları filmin bütçesini 450 milyon dolar olarak açıklamıştı. 2009'da yapılan açıklamada Yüzüklerin Efendisi ve Matrix'in prodüktörü Barrie Osborne ile çalışılmak istendiği belirtilmişti.
"MÜSLÜMANLARIN MASUMİYETİ"NE YANIT
Bu dev yapımın, Hz. Muhammed'e yönelik hakaret unsurları içeren ve İslam ülkelerinde büyük tepki çeken "Müslümanların Masumiyeti" filmine de yanıt olacağı düşünülülüyor.
ŞİMDİYE KADARKİ EN PAHALI FİLM
1 milyar dolar bütçeli film hayata geçirildiğinde, şimdiye dek gelmiş geçmiş en yüksek bütçeli yapım olarak tarihe geçecek.
KARAYİP KORSANLARI-DÜNYANIN SONU: 300 MİLYON DOLAR
Şu ana kadar çekilmiş en pahalı film 2007 tarihli Amerikan yapımı "Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu". Karayip Korsanları serisinin üçüncü filmi olan yapıtta başrollerde Johnny Depp, Orlando Bloom ve Keira Knightley gibi Hollywood'un en pahalı isimleri yer aldı. Serinin tamamını Gore Verbinski yönetti. Film ABD'de gösterime girdiği gün 13 milyonun üzerinde, ilk haftada ise 115 milyon dolar civarında hasılat getirdi. Tüm dünyada toplam hasılat 950 milyon doları geçti.
KARMAKARIŞIK: 260 MİLYON DOLAR
Türkçeye 'Karmakarışık' olarak çevrilen 'Tangled' isimli animasyon filmi, Walt Disney Animation Studios tarafından çekildi. 2010'da gösterime giren fantastik-komedinin konusu, Alman peri masalı Rapunzel'e dayanıyor. Film, dünya çapında 600 milyon dolara yakın hasılat elde etti.
ÖRÜMCEK ADAM 3: 258 MİLYON DOLAR
2007 ABD yapımı Örümcek Adam 3 (Spider Man 3) serinin üçüncü filmi. Başrollerini Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco, Rosemary Harris ve J.K. Simmons'ın paylaştığı, yönetmenliğini Sam Raimi'nin yaptığı filmin dünya çapında hasılatı 890 milyon doları geçti.
JOHN CARTER: 250 MİLYON DOLAR
Yönetmenliğini Andrew Stanton'ın yaptığı 2012 tarihli Amerikan filmi, Edgar Rice Burroughs'un romanlarından uyarlandı. John Carter'ın gezegenler arası yolculuğunu konu alan filmde, Carter rolünü Taylor Kitsch oynadı. Filmin dünyada toplam hasılatı 282 milyon dolara ulaştı.
HARRY POTTER VE MELEZ PRENS: 250 MİLYON DOLAR
Özgün adı 'Harry Potter and the Half-Blood Prince' olan film, Harry Potter serisinin aynı adı taşıyan, altıncı kitabından uyarlandı. 2008 yapımı fantastik macera filminin yönetmenliğini, David Yates üstlendi. Oyuncuları arasında Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Bonnie Wright, Matthew Lewis, Helena Bonham Carter gibi usta isimlerin bulunduğu filmin yapımcıları David Heyman ve David Barron. Filmin senaryosunu ise J. K. Rowling'in kitabına dayanarak Steve Kloves kaleme aldı.Bazı sahnelerinde IMAX teknoloji kullanılan filmin dünya çapında gişe hasılatı 934 milyon doların üzerinde.
AVATAR: 237 MİLYON DOLAR
2009 ABD yapımı bilim kurgu filminin senaryosunu Titanik, Yaratık, Terminatör filmlerinin yönetmeni James Cameron yazdı ve filmi de kendisi yönetti. Üç boyutlu (3D) sinema tekniği ile çekilen Avatar'ın, vizyona girdiği ülkelerde toplam gişe hasılatı 2.7 milyar doların üzerinde.
KARA ŞÖVALYE YÜKSELİYOR: 230 MİLYON DOLAR
Orijinal adı 'The Dark Knight Rises' olan 2012 yapımı filmi Christopher Nolan yönetti. Batman'den uyarlanan 2005 tarihli Batman Başlıyor (Batman Begins) ve 2008 tarihli Kara Şövalye (The Dark Knight) serisinin son filmi olan 'Kara Şövalye Yükseliyor'un başrollerinde Christian Bale, Michael Caine, Gary Oldman, Anne Hathaway, Tom Hardy, Marion Cotillard, Joseph Gordon-Levitt, Morgan Freeman yer alıyor. Filmin gişe hasılatı 1 milyar doların üzerinde.
NARNİA GÜNLÜKLERİ-PRENS KASPİYAN: 225 MİLYON DOLAR
Yönetmenliğini Andrew Adamson'ın yaptığı fantastik filmin gişe hasılatı 420 milyon dolar.
Karayip Korsanları-Ölü Adamın Sandığı: 225 milyon dolar
2006 yılında çekilen Amerikan yapımı film, 2003'te vizyona giren 'Karayip Korsanları:Siyah İnci'nin Laneti' filminin devamı niteliğinde. Gore Verbinski'nin yönettiği filmin gişe hasılatı 1 milyar doların üzerinde.
YENİLMEZLER: 220 MİLYON DOLAR
Orijinal adı 'The Avengers' olan film 2012'de Marvel Studios tarafından yapıldı, Joss Whedon tarafından yazılıp yönetildi. Filmin gişe hasılatı dünya genelinde 1.5 milyar dolar.

SİYAH GİYEN ADAMLAR (MEN İN BLACK 3, 2012): 215 MİLYON DOLAR
X-MEN SON DİRENİŞ (X-MEN THE LAST STAND, 2006): 210 MİLYON DOLAR
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA