• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rekabeti seviyoruz ancak bunu kazanmayı da seviyoruz
24 Nisan 2016 Pazar 23:13

'Rekabeti seviyoruz ancak bunu kazanmayı da seviyoruz'

Almanya Başbakanı Merkel, mali ve finans krizinden sonra güçlenen ABD sanayisine işaret ederek, “Rekabeti seviyoruz ancak bunu kazanmayı da seviyoruz” dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, mali ve finans krizinden sonra güçlenenABD sanayisine işaret ederek, “Rekabeti seviyoruz ancak bunu kazanmayı da seviyoruz” dedi.

Merkel, ABD’nin konuk ülke olduğu Hannover Sanayi Fuarı’nın açılışını ABD Başkanı Barack Obama ile birlikte yaptı.

Burada konuşma yapan Merkel, Obama’nın başkanlığı sırasında ve dünyadaki mali ve ekonomik krizinden sonra ABD'deki sanayinin stratejik olarak yeniden yapılandığını belirtti.

Bunu bildiklerini ve buna karşı hazırlıklı olduklarını vurgulayan Merkel, “Rekabeti seviyoruz ancak bunu kazanmayı da seviyoruz” dedi.

Almanya ve ABD arasındaki yakın ekonomik işbirliğine dikkati çeken Merkel, iki ülke arasındaki ticari hacmin 173 milyar avro olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği (AB) ile ABD arasında müzakereleri devam eden Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması’na (TTIP) da işaret eden Merkel, bu konuda halkın ön yargılarını, endişelerini ve korkularını bildiklerini belirtti.

Avrupa’da işsizliğin yüksek olduğunu ve ekonomik dinamizmin de istenildiği şekilde olmadığını ifade eden Merkel, AB’nin diğer bazı ülkelerle imzaladığı ticari anlaşmaların söz konusu dinamiği arttırdığına işaret etti.

Bundan dolayı TTIP’ten yana olduğunu vurgulayan Merkel, bu anlaşmayı imzalamak için var olan fırsatın kullanılmasını istedi.

Dayanıklı, açık ve saydam bir enerji piyasasının ABD ve Almanya’nın ortak çıkarına olduğunu belirten Merkel, Almanya'nın enerji dönüşümü konusunda özel bir yol izlediğini, bununla gelecekteki enerji üretimine katkı sağlayacaklarına inandığını belirtti.

Merkel, Paris’te kabul edilen İklim Anlaşması’ndaki katkılarından dolayı da Obama’ya teşekkür etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA