• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rekabet gücü kümelenme ile artacak
10 Mayıs 2011 Salı 10:36

Rekabet gücü kümelenme ile artacak

Konyadaki dökümcülerin rekabet gücünü artırmak amacıyla hazırlanan ve Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Döküm Kümelenme Projesi açılış toplantısı Konya Sanayi Odasında yapıldı.

Konya’daki dökümcülerin rekabet gücünü artırmak amacıyla hazırlanan ve Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Döküm Kümelenme Projesi açılış toplantısı Konya Sanayi Odası’nda yapıldı.

Döküm Kümelenme Projesi’nin tanıtıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Döküm Kümelenme Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, projenin amacının Konyalı dökümcülerin küresel rekabet gücünü artırmak olduğunu söyledi. Acar’ın ardından söz alan Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ise, bilginin önemine dikkat çekerek, katılımcılarla KSO’nun kümelenme tecrübelerini paylaştı. 

Toplantıya Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman ve döküm sektörü temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan, Konya Sanayi Odası öncülüğünde kurulan Konya Döküm Kümelenme Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, dökümcülerin ortak akılla, planlı hareket ederek çalışmaları halinde başarıyı da birlikte taçlandıracaklarını vurguladı. Konya Döküm Kümelenme Derneği ile oyuncuları sahada toplamaya çalıştıklarını aktaran Acar, Döküm Kümelenme Projesi hakkında şu bilgileri verdi:

“12 ay sürecek proje kapsamında öncelikli olarak meslektaşlarımıza yönelik;  alaşımlandırma ve malzeme içyapısı, verimlilik artırma ve maliyet düşürme gibi değişik konularda eğitimler verilecektir. Eğitimlerin yanı sıra, sektörün güçlü ve zayıf yönleri ile fırsat ve tehditleri belirleyeceğimiz bir SWOT Analizi yapılarak, Konya Döküm Sektörünün yol haritası çıkarılacaktır. Bizim bu projeyle temel hedefimiz; Konyalı dökümcülerin küresel rekabet gücünü artırmaktır.”
 
“Tohumun yeşermesi için sabretmek lazım”
Toplantıda söz alan Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, “Döküm Kümelenme Projesi ile biz toprağa bir tohum attık, bu tohumun yeşermesi için sabretmek lazım” dedi. Konya Sanayi Odası’nın kümelenme projelerinde önemli deneyimler kazandığını aktaran Başkan Büyükhelvacıgil, bilginin önemine dikkat çekti.

Büyükhelvacıgil’in ardından kürsüye gelen MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman ise, Türkiye’ye örnek olacak projeleri desteklemeye özen gösterdiklerini ifade etti. Rekabetçiliğin en önemli araçlarında birinin kümelenme olduğuna dikkat çeken Akman, kümelenmenin özünde birlikte hareket etmek olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından, toplantıya katılan dökümcülere Döküm Kümelenme Derneği ve Döküm Kümelenme Projesi hakkında bilgi verildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA