• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Referandumda Karatay farkı
13 Eylül 2010 Pazartesi 17:36

Referandumda Karatay farkı

Konya'da Evet oylarını en yüksek oranla veren iki ilçeden biri olan Karatay oldu
Konya’nın 31 ilçesinden ‘Evet’ oyu çıktı. Konya'da ‘Evet’ oylarını en yüksek oranla veren iki ilçeden biri olan Karatay İlçesi’nde İl Seçim Kurulu’nun verdiği bilgiye göre 165.419 kayıtlı seçmenden 140.839 kişi 442 sandıkta oy kullanırken, oyların 138.751’i geçerli, 2088’i ise geçersiz sayıldı. Buna göre Konya’da 31 ilçede yapılan referandumda yüzde 90,78 ile en yüksek ‘Evet’ oyu alan 2 ilçeden biri olan Karatay yine farkını ortaya koydu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; yapılan referandum ile kazanılan ‘Evet’ oylarının kendilerine ikinci bayramı yaşattığını dile getirdi.

Başkan Hançerli; bu gerçekleşen referandum oylamasının siyasi bir parti, milletvekili, belediye, genel ve yerel seçim olmadığını; bu seçimde herkesin kendisine ve kendi geleceğine oy verdiğini belirtti. Halkın kendi geleceği için karar verdiğini ifade eden Hançerli; “herkes siyasi hiçbir önyargı olmaksızın ve bir parti mensubiyeti ile hareket etmeksizin sandıklara gitti ve “ben çocuklarımın, torunlarımın geleceği için, Türkiye'nin önünü tıkayan bu askeri darbe anayasasını artık bir tarafa itip, sivil anayasa için evet diyeceğim” heyecanıyla oyunu kullandı. Hemşerilerimiz yüksek oranlarda ‘Evet’ oyu kullanarak ve özellikle de Karatay ilçemiz yüzde 90'ların üzerinde 'Evet' oyuyla Konya’da rekor kıran iki ilçeden biri olarak, tüm ilçelerle birlikte Konya’nın daha çok özgürlük ve demokrasi isteyen bir il olduğunu, bütün Türkiye’ye gururla göstermiş oldu.

Başkan Hançerli; medeni ülkelerdeki gibi insan haklarının, temel hak ve özgürlüklerin geçerli olduğu bir demokrasiye doğru adım attık ve Allah’ın izniyle ‘Hayır’ demeyerek bizi yine 50 yıl geriye götürecek olan yeni bir yapılanmanın içine girmedik. Bu yeni bilinçlenme ve birlik anlayışı ile ben yaptım, yanıma kar kalacak anlayışı bitecek ve milletin geleceği ve istikbali için tam demokrasiye yönelik hür teşebbüsün, hür zihniyetin, hür ifadenin, özgürce düşüncenin önünü açacak ve geleceğimiz için hazırlanmış bir Anayasa’ya kavuşmuş olacağız. Yeni nesiller için daha aydınlık bir geleceğe doğru atılan bu adımın, bu yeni Anayasa’nın tüm milletimiz için hayırlar getirmesini dilerim” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA