• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Recep Konuktan Öğretmenler Günü mesajı
22 Kasım 2013 Cuma 15:10

Recep Konuk'tan Öğretmenler Günü mesajı

"En büyük destekçimiz Öğretmenlerimizdir."
Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Bir üretici kuruluşu olarak, dün olduğu gibi bugünde daha çok üreterek ve daha çok ürettirerek ülkemizin gücüne güç katması, zenginliğine zenginlik, refahına refah eklemek için gösterdiğimiz gayrete en büyük dayanağımız ve destekçimizin öğretmenler olduğunu biliyoruz” dedi.
“Aile ocağından çıkan hayat yolculuğunda atılan adımların ilk ve en önemlilerini hepimiz okulda, öğretmenlerimizle attık” diyen Pankobirlik Genel Başkanı Konuk, “Hem tek tek bu ülkenin evlatlarının geleceği, hem de millet olarak istikbalimiz okullarda ve öğretmenlerimizin elinde şekillendi, şekilleniyor, şekillenecek” şeklinde konuştu. Konuk, mesajında şunları söyledi;
“Okullar ve öğretmenlerimiz evlatlarımızı ve gençlerimizi hayata ve geleceğe hazırlarken sergiledikleri özverili gayret ile sadece onlara bilgi ve bilgiye ulaşmanın anahtarını sunmuyor. Onlar, sosyal hayata, iş hayatına evlatlarımızı ve gençlerimizi hazırlıyor, toplumda birlikte yaşamanın temel kaidelerine rehberlik ediyor, üretimden tüketime, çalışma kültüründen dünya ufkumuza kadar bir bütün olarak geleceğimizin, gelecekte nasıl yaşayacağımızın da temellerini atıyorlar.
Hem bireysel olarak hem de millet olarak bugün ulaştığımız seviyede en büyük pay şüphesiz öğretmenlerimizindir ve istikbalimizin şekillenmesinde de en büyük hisse yine onlara ait olacaktır. Makamı mevkisi, işi gücü her ne olursa olusun hepimiz hem birey olarak hem de dünya milletler ailesi arasında hızlı adımlarla ilerleyen bir ülkenin evlatları olarak öğretmenlerimize karşı borçluyuz. Üzerimizde hakkı ve emeği olan kendi öğretmenlerimize karşı nasıl saygı duyuyor, minnet duyguları taşıyorsak, istikbalimizi şekillendiren bugünün eğitim neferlerine, tecrübelisiyle genciyle tüm öğretmenlerimize de millet olarak aynı saygıyı duyuyor ve aynı minnet duygusunu besliyoruz.
Çünkü biz şunu biliyor ve şuna inanıyoruz; onlar genç Cumhuriyetimizin çıktığı kalkınma yolunda tarihi bir görevi başarıyla yerine getirdiler ve bilgili, yetişmiş ve donanımlı gençler yetiştirerek ülkemizin aydınlık geleceği için şartlar ne olursa olsun bu ülkenin evlatlarına hizmet etme kararlılığını sürdürmektedirler.
Bir üretici kuruluşu olarak biz, dün olduğu gibi bugün de daha çok üreterek ve daha çok ürettirerek ülkemizin gücüne güç katması, milletimizin zenginliğine zenginlik, refahına refah eklemek için gösterdiğimiz gayrette en büyük dayanağımızın ve destekçimizin öğretmenlerimiz olduğunu biliyoruz. Onların yetiştirdiği gençlerimiz için ve onların rahle-i tedrisatından geçmiş nitelikli, donanımlı, bilgilerine ve kabiliyetlerine inancımız tamdır. Ufku açık gençlerimizle ve o gençlere iş hayatının her kademesinde duyduğumuz güvenin sonucunu her geçen gün daha fazla almanın özgüveniyle yarının daha müreffeh, daha zengin daha güçlü Türkiye’sinin inşasına tarlada daha çok üreterek ve tarlada üretilenleri her geçen gün daha kıymetli hale getirerek katkı veriyoruz.
Biz içindeyiz ve biliyoruz yarının daha güçlü, daha üretken, daha itibarlı, daha kudretli Türkiye’si öğretmenlerimizin gayret, fedakârlık ve özverileriyle şekillenecektir. Ve yine biliyoruz ki, onların evlatlarımız ve gençlerimizin eğitimi söz konusu olunca hiçbir maddi ve manevi zorluk karşısında geri adım atmama iradeleri istikbalimizin ve bu toprakların parlak geleceğinin teminatıdır.
 “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözüyle bizim medeniyetimizin en itibarlı makamı tahsis ettiği öğretmenlerimize geleceğimizi şekillendirirken gösterdikleri gayrette destek olmanın, yardımcı olmanın, en azından dualarımızda onlara yer vermenin hepimizin asli görevi olduğunu hatırlatırım. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin her alanda ilerlemesi için katkı vermiş, katkı vermeye devam eden öğretmenlerimize saygı, minnet ve şükran duygularımızı ifade ediyorum. Bir eğitim neferi olarak çıktıkları yolda teröre hedef olan şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anar, Türkiye’nin dört bir yanını bilim ışığı ile aydınlatan öğretmenlerimize olan inancımızı ve desteğimizi ifade ederek 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlarım.”
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA