• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Recep Konuk;Gelecek gıda ve enerji de…
07 Ekim 2009 Çarşamba 11:30

Recep Konuk;Gelecek gıda ve enerji de…

Recep Konuk, bayram öncesi sağladığı ekonomik katkıya ilave olarak şimdi de motorin desteği veriyor.

Ülkemizde de yaşanan küresel mali kriz yüzünden ekonomik sıkıntı çeken üreticilere her fırsatta destek veren Pankobirlik Genel Başkanı, Anadolu Birlik Holding ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, bayram öncesi sağladığı ekonomik katkıya ilave olarak şimdi de motorin desteği veriyor.

Bu yıl hububat rekoltesinin yüksek olmasına rağmen, ürünlerinin para etmemesi yüzünden zor günler geçiren üreticinin imdadına ayni ve nakdi avans destekleriyle yetişen Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, üreticilerin ekimlerini gönül rahatlığı içinde yapmaları ve üretimden kopmamaları için 15 milyon lira tutarında 6 milyon litre motorin desteği verileceğini müjdeledi.

GELECEK GIDA VE ENERJİ DE…

Üreticilere sağlanan desteklerle ilgili açıklama yapan Pankobirlik Genel Başkanı, Anadolu Holding ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, son Amerika ziyaretini hatırlatarak, ABD eski başkanı Bill Clinton’un özel daveti üzerine gittiği Amerika’da pek çok devlet başkanı, büyük iş adamları, sivil toplum örgütlerinin başkanlarıyla görüştüğünü ve onlarla dünya tarımı başta olmak üzere pek çok sektörü tartıştıklarını söyledi. Konuk, ayrıca Amerika’nın önde gelen tarımsal sanayi tesislerini görme fırsatı bulduğunu ve çeşitli incelemelerde bulunduğunu belirterek, “Dünya devletleri şimdi gıda ve enerji üzerinde duruyor. Dünyanın geleceği bu iki sektör üzerinde yoğunlaşmış durumda. Yani, gelecek gıda ve enerji üzerine şekilleniyor. Bizim de dünya ile aynı paralellikte yürümemiz için gıda ve enerji sektörü üzerinde ciddi anlamda durmamız gerekiyor” dedi.

Ülkemizin gıda ve enerji sektöründe dünya devletleriyle rekabet etmesi ve onlarla aynı paralellikte yürümesi için sektörün desteklenmesi ve üretimin sürekliliğinin sağlanması gerektiğini bildiren Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, “Tüm dünya ülkeleri tarıma olan ilgilerini üst düzeyde sürdürüyor ve üreticilerine sahip çıkıyor. Tarımsal girdileri aşağı çekerek daha çok üretim yapmalarına imkan tanıyor. Ülke olarak bizimde üretimin artması ve gıda ve ondan elde edilen enerji de dışa bağımlı hale gelmenin önüne geçmek için ürün fiyatlarından çok üretimdeki pahalı girdileri aşağı çekmemiz ve üreticilerimize daha çok üretim yapma imkanı vermemiz gerekiyor. Yoksa bu girdilerle üretim yapmamız giderek zorlaşacak ve bu da bizi gıda ve enerji de dışa bağımlı bir ülke haline getirecek” diye konuştu.

171 MİLYON LİRALIK

DESTEK VERİLDİ…

Dünya devletleriyle rekabet edebilmenin yolunun üretimin artırılmasından geçtiğini ve bu amaçla da üreticilerin desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Pankobirlik Genel Başkanı, Anadolu Birlik Holding ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Konya Şeker olarak üreticileri sürekli desteklediklerini vurguladı.

Bu kampanya dönemi içerisinde üreticilere gübre, tohum, ilaç ve benzeri ayni destekler için 61 milyon liralık katkı verdiklerini ifade eden Konuk, yine bu dönemde üreticilere 3.ü nakdi, 3.ü de motorin olmak üzere 110 milyon liralık ekonomik destek verdiklerini söyledi. Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, üreticilerin hep yanında olmaya devam edeceklerini belirterek, “Üreticilerin üretimden kopmaması ve üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanması için biz üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz” diyerek, bugün dünyada geleceğin sektörü olan gıda ve enerji konusuna ciddi anlamda eğildiklerini ve kurum olarak da bu yöndeki çalışmalarını hızlandırdıklarını vurguladı.

 

 

 

 

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA