• Konya6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Recep Konuk: Çanakkale; kahramanlıktır, istiklaldir
18 Mart 2017 Cumartesi 14:31

Recep Konuk: Çanakkale; kahramanlıktır, istiklaldir

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102’nci Yıldönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Çanakkale’nin; kahramanlık, destan, birlik ve istiklalin adı olduğunu vurgulayan Başkan Konuk,  “15 Temmuz darbe kalkışmasında da tıpkı 1915’lerdeki gibi Hüseyin Avnilerin ve isimsiz kahramanların torunları da demokrasi ve milli irade sancağını yere düşürmedi, teslim etmedi” dedi.

 

ÇANAKKALE RUHU DEĞİŞMEDİ

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102’nci Yıldönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, adına en çok ağıtlar yakılan, menkıbeler düzülen, şiirlerle tasvir edilen Çanakkale Deniz Savaşları’nın zaferle sonuçlandığı 18 Mart 1915 tarihinin üzerinden 102 yıl geçtiğini, bir asrın geride kaldığını ancak ne geçen zamanın, ne de değişen dünyanın milletimizin genlerine işleyen Çanakkale Ruhu’nu asla değiştirmediğini söyledi.

ÇANAKKALE; DESTANDIR, BİRLİKTİR, İSTİKLALDİR

Çanakkale’nin, sadece bir coğrafyayı tarif etmediğini belirten Recep Konuk, “Çanakkale zikredilince öncelikle idari taksimattaki bir il de aklımıza gelmez bizim. Çanakkale, kahramanlıktır. Çanakkale, destandır. Çanakkale, birliktir. Çanakkale, istiklaldir. Çanakkale hem geçmiş, hem bu gün hem de gelecektir. Çanakkale, geri adım atmamaktır. Çanakkale hayâsızca akınlara dur demektir. Çanakkale bir milletin, tarihe kalın harflerle yazdığı ve altı kalın çizgilerle çizilmiş milli karakterini yansıtan bir ruh tercümesidir. Tesiri ve hala dün gibi yâd edilen hatıralarıyla Çanakkale, bir Boğaz Savaşı’nın çok ötesinde anlam ifade eder, bu topraklar ile bu toprakların sahipleri ve bu toprakların ötesinde kalmış ancak bu topraklarla manevi bağını koparmamış her yer ve herkes için” diye konuştu.

 

ÇANAKKALE, VATANA NAMAHREM ELİ DEĞDİRMEME İRADESİDİR

“Tarihinde yüzlerce savaşa girmiş, birçoğunda varlık, yokluk sınavından geçmiş milletimiz için Çanakkale’yi unutulmaz kılan ne savaşın şiddeti ne de toprağa düşen şehit sayısıdır” diyen Başkan Recep Konuk, Çanakkale’nin, onlarca yıllık ricata milletimizin tüm unsurlarıyla dur dediği, bir imparatorluğun nesebine, meşrebine, inancına bakılmaksızın tüm unsurlarının tevhit bayrağı altında toplandığı son mevzi olduğunu vurguladı. Başkan Konuk, mesajında ayrıca “Çanakkale, orada cereyan eden savaştan ziyade Çanakkale Ruhu’nun tezahür ettiği ve yükseldiği mevzidir. Topyekun tüm imparatorluk unsurlarının vatana namahrem eli değdirmeme iradesi, bir ve birlikte yaşama iradesi de Çanakkale’de tezahür etmiştir. Anadolu’dan, Galiçya’dan, Mısır’dan, Kafkasya’dan, Musul’dan her yerden kopup gelen vatan evlatları canları pahasına hür ve bağımsız yaşama iradesine, tevhit ruhuna sahip çıktılar Çanakkale’de. Onların Çanakkale’de yaktıkları meşale hiç sönmedi. O meşalenin hiç sönmediğinin nesilden nesile o emanetin taşındığının ispatı yakın tarihimizdedir” ifadelerini kullandı.

DEMOKRASİ VE MİLLİ İRADE SANCAĞI, 15 TEMMUZ’DA DA YERE DÜŞMEDİ

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, mesajına şu cümlelerle devam etti: “Bugün bir kez daha rahmetle andığımız Hüseyin Avni Komutasındaki 57. Alay, komutanından erine kadar hepsi şehadete yürümüş, şehit olan son ere kadar da sancağı yere düşürmemişti. Bugünkü nesiller de o ataların torunları olduğunu, onların emanet bıraktığı irade ve kararlılığa sahip çıktıklarını yakın geçmişte dosta düşmana gösterdiler. İstiklal ve istikbalimize karşı son kalkışma olan 15 Temmuz’da Hüseyin Avnilerin ve isimsiz kahramanların torunları da demokrasi ve milli irade sancağını yere düşürmedi, teslim etmedi. Tıpkı 1915’lerdeki gibi sağ kolunu kaybeden kahramanlar, sol koluyla mücadeleye devam etti.  Mehmet Akif’in “Ne hayâsızca tehaşşüd ki ufuklar kapalı” dizesiyle Çanakkale Harbini tasvir ettiği o mahşer yerinden karanlığı yırtıp, can pahasına gelecek nesiller için ufku açan ve aydınlatan ataları gibi o nesillerin evlatları ve torunları da yine milletimizin ufkunu kapatmak isteyenlerin çekmeye çalıştığı perdeyi yırtıp attı”.

 

ÇANAKKALE’DEKİ İRADE, 15 TEMMUZ’DAKİ MÜCADELEYE İLHAM OLDU

Çanakkale’de ortaya çıkan irade ve direncin, istiklal harbinin ilham kaynağı olduğunu, Çanakkale’de sarıldığımız değerlerin ve tarihin akışını değiştiren o ruhun, 15 Temmuz’daki mücadelenin de ilham kaynağını oluşturduğunu dile getiren Başkan Recep Konuk, “tıpkı bir asır boyunca millet olarak karşılaştığımız büyük küçük her beka meselesini nasıl içinde Çanakkale ruhunun müstesna bir yere sahip olduğu tarihi hadiselerden çıkardığımız dersler ve nesilden nesile taşıdığımız irade ile aştıysak, 15 Temmuz’da çöken kara bulutları da nesilden nesile taşımayı başardığımız hasletlerimizle aştık. Çanakkale kahramanlarının bize bıraktığı en kıymetli miras, o can pazarında ayağa kaldırdıkları ve ayakta tuttukları irade ve inançtır. Bu irade ve inanç; vatana namahrem eli değdirmeme, hür yaşama, birlikte ve topyekûn mücadeledir.

“Ne büyüksün ki, kanın kurtarıyor Tevhid’i… Bedr’in aslanları ancak, bu kadar şanlı idi.” Tevhid, birlik demektir. Çanakkale’de kanlarıyla birliği kurtaran ve zaferi göremeyip destanını yazan, Mehmet Akif’in Bedr’in aslanlarıyla eş tuttuğu şanlı şehitlerimizin verdiği mücadele, bugünün meselelerinin çözümü için de ilham kaynağımızdır. Sefada da cefada da birlik… Doğu, batı, kuzey, güney vatanın her yerinde, her köşesinde ve her kişisinde birlik… Çanakkale’de aynı amaç için birbirlerine sarılanların; zengin, fakir, kentli, köylü, kökü, kökeni, nesebi ve meşrebine bakılmaksızın hepsinin tek adı vardı; Çanakkale Şehidi. Ve yüzbinlerin ortak adı olan o ismin kahramanları hala birliğimizin teminatı, hür ve bağımsız yaşama irademizin ilham kaynağıdır” şeklinde konuştu.

 

AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ

Başkan Recep Konuk, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102’nci Yıldönümü ve Şehitler Günü mesajını şu cümlelerle tamamladı: “Aziz şehitlerimizin, bize emaneti vatanımıza dün olduğu gibi yarınlarda da sahip çıkmayı, onların vatanları için gösterdiği yürekliliğin karşılığı olduğunu düşünüyor, “Şehitlerin vuruldukları değil unutuldukları anda öleceği” idrakiyle aziz şehitlerimizi asla unutmamak, unutturmamak ve hatıralarına sahip çıkma kararlılığında olduğumuzu ifade ediyor, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102’nci Yıldönümü ve Şehitler Günü vesilesiyle destansı kahramanlıklarını yüreğimiz titreyerek içimizde hissettiğimiz, aziz şehitlerimiz ile gözümüzde yaşları henüz kurumayan, gönlümüzdeki acıları sıcaklığını muhafaza eden şehit kardeşlerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimizi, rahmet ve minnetle bir kez daha anıyorum.

Dualarımız onlarla”.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA