• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ravza Kavakçı: Sanal hayata yoğunlaşmayın
20 Ocak 2018 Cumartesi 15:20

Ravza Kavakçı: Sanal hayata yoğunlaşmayın

Türkiye’nin her şehrinden gelen gençler Konya’da, sosyal medya ve dijital bağımlılığa dikkat çekmek için Sosyal Yoksulluk Projesi Zirvesi gerçekleştirdi

İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanı Ravza Kavakçı, “sanal hayatın, gerçek hayatın önüne geçmesine izin vermeyelim.” çağrısında bulundu.

Türkiye’nin her şehrinden gelen genç temsilciler, Konya’da sosyal yoksulluğu tartışıyor. Ulusal Ajans ve Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi tarafından düzenlenen Sosyal Yoksulluk Zirvesi'nde yaklaşık 100 öğrenci farklı farklı hikâye ve görüş hazırladı. Bu hikâyeler Pazar gününe kadar tartışılıp, sonucunda ise kamuoyu ile paylaşılacak. Zirveye, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muammer Balta,  Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Babaoğlu, Ankara Milletvekili Aydın Ünal, Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan ve çok sayıda davetli katıldı.

“SOSYAL MEDYA HAYATIMDA VAR”

Burada konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı, sanal hayatın gerçek hayatın önüne geçmemesi gerektiği uyarısı yaptı. Kavakçı, “Benim doğduğum Türkiye farklı bir Türkiye’ydi. Alevi-Sünni, başörtülü-başörtüsüz gibi saçma sapan şekillerde ayrımcılığa tabii tutan bir anlayış vardı. Ama artık o geride kaldı. Rahmetli anneannem bizi yanı oturtup, bize nasihat ederdi. “Misafir geldiğinde nasıl davranılır, oturup-kalkma nasıl olmalı, insanlara nasıl hitap edilmesi gerektiğini öğretirdi. O nasihat alanı da geride kaldı. Biz, sosyal medya alanında, sanal bir dünyada yaşıyoruz. Evet, bu bir gerçek. Ben de kızıma ve gençlere, “hep telefon ile meşgulsünüz hiç yüzümüze bakmıyorsunuz” derken, ben de onlardan birisi oldum ve bütün işlerimi telefonumla hallediyorum. Sosyal medya hayatımda var. Ama bu sanal hayatın, gerçek hayatın önüne geçmesine izin vermeyelim. Bunu biz başarabiliriz. Sizler, bizlerin doğduğu Türkiye’den farklı bir Türkiye’de doğdunuz. Bunu, ne kadar şanslı olduğunuzu hatırlatmak için söylüyorum. Sizlerin önünde çok güzel imkânlar var. Ve sizlere değer veren bir Cumhurbaşkanımız var.” dedi.

“HEPİNİZİ MECLİSE BEKLİYORUZ”

Gençlerle her fırsatta birlikte olmak istediğine vurgu yapan Ravza Kavakçı, “Referandumda beni en çok heyecanlandıran, 18 yaşındaki gençlere seçme ve seçilme hakkı verilmesiydi. Çünkü bu, çok büyük bir haksızlıktı. Seçip de seçilememek çok kötü bir şey. Şimdi o da kalktı. Hepinizi Meclise bekliyoruz. Ben her zaman yerimi genç bir arkadaşa vermekten şeref duyarım. Bir şeyi aklınıza koyduğunuzda lütfen hayallerinizi büyük tutun. Hırsla değil ama azimle çalışıldığında, yapılmayacak şey yoktur. Sizlerle tanıştığım için çok mutluyum.” diye konuştu.

sanal-hayat-(1).jpg

DOĞRU KONUŞMANIN ÖNEMİNİ ANLATTI

Konuşmanın önemine dikkat çeken Ankara Milletvekili Aydın Ünal da “Arkadaşlar ben konuşma işiyle biraz ilgilendim. Yaklaşık 20 yıl, konuşma metni yazarlığı yaptım. Sayın Cumhurbaşkanımızın da 7-8 yıl konuşma metinlerini hazırlama işinde bulundum. Konuşmaları inceledim. ABD Başkanı’ndan, muhalefet liderlerine, Milletvekillerinden sivil toplum örgütü başkanlarına kadar, “kim nasıl konuşuyor, nasıl cümle kuruyor” konularını inceleme fırsatımız oldu. Şener Şen’in Züğürt Ağa filminde bir domates sahnesi vardı. Ürününü satmak için “domates” diye bağırması gerekir. Mikrofonu eline aldığında biraz çekingen başlar, bir müddet sonra da açılır. Benim işim yazı yazmak olduğu için siyasete atılınca kürsüye çağırmaya başladılar. Önce konuşmak zor oluyor fakat bir süre sonra kürsüden indiremez hale geldiler beni. Şunu söylemek istiyorum; bir yerde siyasetçi varsa, siyasetçi konuşur başkası konuşmaz. Bugün burada bunu değiştireceğeyiz inşallah.” şeklinde konuştu.

ŞİMDİKİ GENÇLER ŞANSLI…

Çevre Komisyon Başkanı Muammer Balta ise, “Konuşmak için değil dinlemek için geldim. Farklı şehirlerden gelmişiniz. Bize göre çok şanslısınız. Ben, Trabzon Vakfıkebir ilçesindenim. Bizim orada bir hastane vardı; lise yıllarımda Samsun’a gitmek için yola çıktığımızda, hastanenin önünden geçerken, “şehrimden ayrılıyorum” diye ağlamıştım. O yıllarda, köyden şehre gelmek bizim için çok zordu. Ama siz şimdi farklı bölgelerden buralara gelmişsiniz, ülkemizin geleceğini, ülkemizin nasıl zenginleşeceğini, tartışıyorsunuz, özgüveniniz de en üst düzeyde. O zor şartlardan gelerek, sizlere Milletvekili ve Komisyon Başkanı olarak hitap ediyorum. Ama görüyorum ki siz daha farklı yerlerde olursunuz. O yıllarda, bir Milletvekili görmek bir yana, kaymakamı görmeyi bile hayal ediyorduk. Ama şuanda siz, çok daha farklı bir dünyadasınız.” ifadelerini kullandı.

SALİH KÖPRÜLÜ / YENİ HABER GAZETESİ

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA