• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rapor rezaletine Davutoğlu sert çıktı
02 Eylül 2011 Cuma 10:33

Rapor rezaletine Davutoğlu sert çıktı

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, BM'nin Mavi Marmara raporunun basına sızdırılmasına sert çıktı!
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM'nin Mavi Marmara saldırısı ile ilgili raporunun resmen açıklanmadan basında yayımlanmasının üzüntü verici olduğunu söyleyerek, yarın bu konuda kapsamlı bir açıklama yapacaklarını söyledi.

Davutoğlu, Paristeki Libya konferansının ardından düzenlediği basın toplantısında, Palmer Raporu ile ilgili New York Times'ta çıkan makalenin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Bir kere bir üzüntümü ifade edeyim. Bu çok sık rastlanan bir olgu olmaya başladı. Resim konularda yapılan müzakereler, ortaya konan raporlar daha resmen yetkililer tarafından açıklanmadan bazı yayın organlarında yayımlanmaya başlandı. Bu bir müddettir olan ve malesef bütün ilgili taraflarda da bir yönlendirme izlenimi doğuran bir tutum."

RAPOR HENÜZ GENEL SEKRETERE SUNULMAMIŞ!

Bu raporla ilgili haberin onlar Libya toplantısında iken geldiğini belirten Davutoğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'la da bu konuyu konuştuğunu bildirdi.

Davutoğlu, onların da şaşkınlık içinde olduğunu söylerek, "Daha Genel Sekretere sunulmamış bir raporun bazı basın organlarında yer alması ciddiyetten uzak bir durum" dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA