• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rambo doktorlar geliyor!
11 Temmuz 2013 Perşembe 10:16

'Rambo' doktorlar geliyor!

Özel Harekatçılara görevli oldukları olaylarda 'acil tıbbi müdahale' yetkisi veriliyor. CHP tepkili: Acil müdahaleyi sadece doktor yapar.

TSK ve Emniyet Özel Haraket Dairesi’ne görevli oldukları olaylarda “acil tıbbi müdahale” yetkisi veriliyor. TBMM Sağlık Komisyonu’nda kabul edilen ve Genel Kurul’a sevkedilen düzenlemeye göre eğitim alan asker ve polis görevli oldukları olaylarda acil tıbbi müdahale yapabilecek.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve sosyal İşler Komisyonu’nda kabul edilen “Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşların Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun” teklifinde dikkat çeken bir düzenleme yapıldı.

EĞİTİM ALACAKLAR

Düzenlemeye göre asker ve polise görevlendirildikleri süreyle sınırlı olmak üzere tıbbı müdahale yetkisi verildi. Müdahaleyi eğitim alacak personel yapacak. Söz konusu yasada şöyle denildi:

“TSK’nın muharip unsurlarından ve Emniyet Özel Harekat Dairesi Başkanlığının merkez ve taşra teşkilatı personelinden, görevlendirilen ve ilgili eğitimi başarıyla tamamlayanlar, görev yaptıkları süre ve görevle sınırlı olmak üzere, hastane öncesi acil tıbbi müdahaleleri yapmaya yetkilidir.”

Yasada, uygulamanın ilgili bakanlıklar tarafından yönetmelikle düzenleneceği belirtildi.

"GEZİ RAHATSIZLIĞI"

Komisyonun CHP’li üyesi Aytun Çıray, “Herkese ilk yardım eğitimi verilebilir ama acil tıbbi müdahaleyi doktorlar yapabilir. Örneğin atar damar kanaması varken damara bastırmak ilk yardımdır, o damarı dikmek acil tıbbi müdahaledir. Son Gezi olaylarında doktorlar vatandaşlara müdahale etti. Polisler de bundan rahatsızlık duydu” dedi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA