• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ramazanda Huzur Sohbetleri TYBde
20 Ağustos 2009 Perşembe 13:41

Ramazan'da Huzur Sohbetleri TYB'de

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi faaliyetlerine Ramazanda da devam ediyor.
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi faaliyetlerine Ramazanda da devam ediyor.
“Ramazan İkliminde Geleneksel Huzur Sohbetlerini” bu yılda dört programla devam ettireceklerini belirten Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu  Ramazan ayı boyunca Cumartesi günleri teravih sonrası Konya’nın yetiştirdiği değerli ilim adamlarının sohbetleriyle ve Meddah gösterileriyle TYB bahçesinde Ramazan ikliminde sohbet kültürünün yaşanmasına vesile olmaya çalışacaklarını söyledi.
Bu programlarla şehrin Ramazan iklimine  katkı yapmış olmalarından mutluluk duyacaklarını ifade eden Ahmet Köseoğlu Yazarlar Birliği’nde  bu Ramazan  huzur sohbetlerine sırasıyla Prof.Dr. Ali Osman Koçkuzu, Hasan Hüseyin Varol,Mehmet İncili ve Prof.Dr. Ahmet Yılmaz katılacağını ifade etti. Bu sohbetlerin dışında ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da unutulmaya yüz tutan sanatlarımızdan olup bu sanatı ayakta tutmaya çalışan Konya’nın son meddahı Yusuf Duru’da programlar öncesi  meddahlık  sanatından kısa örnekler sunacağını belirtti.
 TYB Konya Şubesindeki ilk ramazan sohbeti 22 Ağustos 2009 Cumartesi günü teravih namazından sonra TYB Konya Kültür Evinin bahçesinde gerçekleştirilecek. İlk sohbetin konuşmacısı Prof.Dr.Ali Osman Koçkuzu olacak. Koçkuzu “İslam Tarihinde Medreseler” başlıklı bir sohbet gerçekleştirecek. TYB’den yapılan açıklamada Ramazan ikliminde açıkhavada gerçekleştirilecek olan bu sohbete tüm ilgililer davet edildi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA