• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ramazanda Huzur Sohbetleri TYB’de
13 Ağustos 2009 Perşembe 13:44

Ramazanda Huzur Sohbetleri TYB’de

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu Ramazan İkliminde Geleneksel Huzur Sohbetlerini bu yılda dört programla devam ettireceklerini belirtti.
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu “Ramazan İkliminde Geleneksel Huzur Sohbetlerini” bu yılda dört programla devam ettireceklerini belirtti. Köseoğlu; Ramazan ayı boyunca hafta sonu Cumartesi günleri teravih sonrası Konya’nın yetiştirdiği değerli ilim adamlarının sohbetleriyle ve Meddah gösterileriyle TYB bahçesinde Konyalı kültür sanat adamlarının katılımıyla ramazan ikliminde sohbet kültürünün yaşanmasına vesile olmaya çalışacağız. Köseoğlu; “Bu programlarla Şehrin Ramazan iklimine  katkımız olur ve şehrin ruhuna uygun bir şeyler yapmış sayılırsak kendimizi mutlu sayacağız” dedi.Yazarlar Birliği’nde  bu Ramazan  huzur sohbetlerine sırasıyla Prof.Dr. Ali Osman Koçkuzu, Hasan Hüseyin Varol,Mehmet İncili ve Prof.Dr. Ahmet Yılmaz katılacaklar.Ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da unutulmaya yüz tutan sanatlarımızdan olup bu sanatı ayakta tutmaya çalışan Konya’nın son meddahı Yusuf Duru’da programlar öncesi  meddahlık  sanatından kısa örnekler sunacak.
 
 TYB’ de bu hafta sonu “Konya’da Şehir Kültürü ve Din” konuşulacak. Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesinin bu haftaki konuğu Doç. Dr. Celalettin Çelik. Celalettin Çelik Cumhuriyet Üniversitesi öğretim üyesi. Konya’da şehir kültürünün seyri ve din olgusunun şehre yansımalarını tespitleriyle anlatacak olan Doç. Dr. Celalettin Çelik’in konuşması TYB Konya Şubesinin ramazandan önceki son programı olacak. Cumartesi saat 16.00’da TYB bahçesindeki program ilgi duyan herkesin katılabilecek

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA