• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ramazanda huzur sohbetleri
22 Temmuz 2012 Pazar 15:20

Ramazan'da huzur sohbetleri

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi, kültürel etkinliklerine Ramazanda da devam ediyor.
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi, kültürel etkinliklerine Ramazanda da devam ediyor.
TYB Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Saffet Yurtsever’in düzenlediği “Ramazanda Huzur Sohbetleri”’nin bu haftaki konuşmacısı İlahiyatçı-Eğitimci Yazar Prof.Dr. Ali Akpınar’dı.
Program Cumartesi gecesi Teravih Namazı sonrası TYB Konya Evi bahçesinde gerçekleştirildi. Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Prof. Dr. Ali Akpınar’ın konuk olduğu programın konusu  “Ramazan Nasıl Kur’an Ayı Olur?” oldu.  
Akpınar, Ramazan Ayının mukaddes bir ay olduğunu, manevi havasının iyi değerlendirilmesi gerektiğini, Kur’ân’ın bu ayda inmesi sebebiyle Ramazan’ın on bir ayın sultanı olduğunu ve bu sultanın diğer on bir ayı rahmetiyle, bereketiyle, manevi atmosferiyle idare etmesi gerektiğini  belirtti. 
Akpınar, oruç tutarken insanın sabrı ve şükrü öğrendiğini;  Kur’ân nasıl indiği Ramazan ayını özel kıldı ise, hayatımıza da girdiği zaman bizi özel kılacağını, melekleştireceğini söyledi.
Oruçla ve ibadetle geçirilen Ramazan ayının diğer on bir ayda da aynı manevi havanın devam etmesine vesile olduğunu  sözlerine ekleyen Akpınar, Kuran-ı Kerim’in bu mübarek ayda inmeye başladığını hatırlatarak Kuran-ı Kerim’e sıkı sıkıya bağlanmamız gerektiğini anlattı. İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayında Kur’anı okumanın, anlayarak okumanın ve anlamasak bile usulünce güzel okumanın önemli olduğunu söyledi.
Akpınar; “Alıcısı kapalı olanlara Ramazan ayının bir faydası olmaz. Ramazan, alıcıları açık olanlara bir şeyler verir.  Ramazan bütün insanlığın evinin önüne açılmış bir hayır pazarıdır. Bu hayır pazarından istifade edebilenlere ne mutlu. Ramazanda oruçlu olanlara Allah, ‘Benim Kullarım!’ diye hitap ediyor.” dedi.
Akpınar; “Kur’ân bizim hayat düsturumuzdur. Olmazsa olmazımızdır. Havamız ve suyumuzdur. Gıdamızdır. Ruhun gıdası vahiydir çünkü. Allah’a kul olabilmemizin, Allah’ın bizi kulluğuna kabul etmesinin karşılığı, en samimi bir teşekkür olarak tutmalıyız oruçlarımızı…” dedi.
Programın sonunda Prof. Dr. Ali Akpınar’a Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü tarafından günün anısına bir Katılım Belgesini takdim edildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA