• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ramazan teması: Helal
02 Temmuz 2013 Salı 12:06

Ramazan teması: 'Helal'

Diyanet İşleri Başkanlığınca, ramazan boyunca, toplumda helal kazanç ve helal lokma bilincinin geliştirmesine katkı sağlayacak.

Başkanlıkça il müftülüklerine gönderilen Ramazan Hizmetleri Genelgesi'ne göre, bu tema kapsamında, el emeğinin, göz nurunun, alın terinin, önemine vurgu yapılacak ve konuyla ilgili toplumun bilinçlendirilmesi amacıyla etkinlikler düzenlenecek.

Alo 190 Dini Danışma Çağrı Merkezi tüm gün hizmet verecek

Vatandaşların ramazan boyunca dini konulardaki sorularını cevaplandırmak üzere il müftülükleri bünyesindeki "Alo 190 Dini Danışma Çağrı Merkezi", haftanın her günü 09.00-23.00 saatleri arasında hizmet verecek. 

Engellilere uygun camiler duyurulacak

Tatilcilerin ve göçmen işçilerin ibadetlerini rahat gerçekleştirebilmeleri ve çocukları için yaz Kur’an kursu düzenlenebilmesi için prefabrik ya da çadır mescit gibi gerekli tedbirler alınacak.

Kadın ve engellilerin ibadetleriyle ilgili problem yaşamamaları için gerekli tedbirler alınacak ve engelliler için tedbirlerin alındığı camiler duyurulacak. Çocukların camiye gelmesi teşvik edilecek.

Camiler gün boyu açık olacak

“Camilerin Açık tutulması Genelgesi” doğrultusunda, camiler sabah namazından sonra, özel durum ve yerel şartlar göz önüne alınarak her gün öğlen namazından en geç bir saat önce, açılıp yatsı namazından sonra kapanmak üzere gün boyu açık tutulacak.

Teravihler hızlı kılınmayacak

İmamlar teravih namazlarını hızlı kıldırmamaları yönünde uyarılırken, yerel şartlar ve cemaat durumu göz önüne alınarak teravih namazları iki rekatta veya dört rekatta bir selam vermek suretiyle kıldırılacak.

Sabah ezanları Diyanet Takvimi’ne göre imsak vaktinde tüm camilerde aynı anda, akşam ezanları ise iftar vaktinde okunacak ve akşam namazı kıldırılacak.

İtikafa girmek isteyenler araştırılacak

Ramazanda itikafa girmek ( ramazan son 10 gününde camiye kapanarak ibadet etme) isteyenler, cami  görevlilerince müftülüklere yazılı olarak bildirilecek. Yapılacak araştırma sonrası uygun görülen kişilerin, mülki amirin onayıyla beş vakit ibadete açık camilerde itikafa girmelerine izin verilecek.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA