• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rakiplerin yanyana maç izlediği günleri arzuluyoruz
13 Aralık 2012 Perşembe 12:00

Rakiplerin yanyana maç izlediği günleri arzuluyoruz

A Milli Takım teknik direktörü Abdullah Avcı, elçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsünün davetlisi olarak Gönlümüzdeki Mevlana Söyleşine katılmak üzere Konyaya geldi.

Selçuk Üniversitesi Mevlana Araştırmaları Enstitüsü’nün davetlisi olarak 739. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinleri kapsamında düzenlenecek olan ‘Gönlümüzdeki Mevlana Söyleşine’ katılmak üzere Konya’ya gelen Devlet Eski Bakanı Işın Çelebi,  A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı,  Beşiktaşlı Eski Futbolcu - Teknik Direktör Ali Gültiken ve Dünya Fair Play Komisyonu Üyesi Erdoğan Arıpınar, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel’i ziyaret etti.

 Ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Abdullah Avcı, Türkiye’de futbol adına pek çok şeyin değiştiğini belirterek, “Geçmişte olduğu gibi her takım taraftarının bir arada, yan yana keyifle maç izlediği günleri özlemle arzuluyoruz.” dedi.

“ARTIK SÜREKLİLİK ÇOK ÖNEMLİ”

Selçuk Üniversitesinden daveti üzerine Konya’ya geldiklerini ve bu birliktelikten son derece keyif aldıklarını dile getiren A Milli Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Türk teknik direktörlere yabancı teknik direktörlere göre tahammül sınırları daha mı az?” sorusuna, “Türkiye’de futbol adına bazı şeyler değişiyor. Futbol’da istikrar, süreklilik ve devamlılık bunun için de değişim ve gelişim çok önemli. Bugün itibariyle kulüpler inandığı bir teknik adamla sürekli çalışıyorsa bunun karşılığını kendi de alır, teknik adamlar da alır.” diye yanıt verdi.
            DEPLASMAN YASAKLARINI DEĞERLENDİRDİ
 
          Avcı,  takımların deplasman yasağı ile ilgi bir soruya ise, “Bizim zamanımızda maça gittiğimizde Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe taraftarları yan yana, bir arada maç izlerdi. Geçmişte olduğu gibi her takım taraftarının bir arada, yan yana keyifle maç izlediği günleri özlemle arzuluyoruz.” dedi.
        
           “ŞÜKRAN BORÇLUYUZ”
 Selçuk Üniversitesi’nin Mevlana’nın tanıtımına yönelik çalışmalarını takdirle izlediklerini belirten Devlet Eski Bakanı Işın Çelebi ise, “Bünyenizdeki Mevlana Araştırmaları Enstitüsü’nü yaşattığınız için sizlere şükran borçluyuz. Sizin bu gayretlerinizi gerçekten takdirle karşılıyor ve izliyoruz.” dedi.
           REKTÖR GÖKBEL’E MİLLİ FORMA
 Ziyaret sonunda Rektör Gökbel’e Beşiktaşlı Eski Futbolcu-Teknik Direktör Ali Gültiken Beşiktaş’ın ‘Feda’ formasını ve anahtarlığını takdim ederken, A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise 42 numaralı ‘H.Gökbel’ yazılı A Milli Takım formasını hediye etti. Devlet Eski Bakanı Işın Çelebi ise kendi yazdığı ‘Türkiye’nin Dönüşüm Yılları’ kitabını, Dünya Fair Play Komisyonu Üyesi Erdoğan Arıpınar ise “ Fair Play’ kitabını Rektör Gökbel’e hediye etti. Rektör Gökbel ise konuklarına Selçuk Üniversitesi yazılı köstekli saat ile Mevlana Araştırmaları Enstitüsü’nün ‘Gönle Yolculuk’ kitabını armağan etti.
         Rektör Prof. Dr. Gökbel ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Konya şu günlerde hareketli günler yaşıyor. Hz Mevlana’nın çağrısını duyarak Konya’ya gelen konuklarımız bizleri son derece mutlu ediyor. Bugün burada bizlere bu fırsatı tanıyan misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu birliktelik ve beraberinde gerçekleştirilecek olan söyleşide onları keyifle dinlemek ve onlardan farklı bir şeyler öğrenecek olmak bizler açısından da büyük şans olacak.” diye konuştu.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA