• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rahimenin hayallerini yıkan hata
30 Ağustos 2010 Pazartesi 11:52

Rahime'nin hayallerini yıkan hata

Rahime, ortaokulu, liseyi açıktan okudu ve mezuniyet belgesi alıp üniversite sınavında ilk 6 bin e girdi ama

Konya’ nın Seydişehir İlçesinde Açık Öğretim Lisesi’nden (AÖL) mezuniyet için gerekli olan 192 krediyi 7’inci dönem sonunda tamamlayarak, verilen geçici mezuniyet belgesiyle ÖSS’ye giren Rahime Yaşlı, ÖSS sınavında bölümünde ilk 6.000 içerisine girmeyi başararak istediği bölüm olan Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Ereğli Eğitim Fakültesi Zihin Engelliler Öğretmenliği Bölümü’nü kazandı. Sevinç içinde İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne lise diplomasını almaya giden Rahime Yaşlı’ ya “Sen 7 dönem okumuşsun. Yönetmeliğe göre 8 olmalıydı. Mezun olamazsın, üniversiteye gidemezsin” denilmesiyle şoke oldu. Rahime Yaşlı bunun üzerine BİMER kanalı ile başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Konya Milletvekilleri olmak üzere bir çok yere ulaşmaya çalışmış.
 

İlkokulu bitirdikten sonra öğrenimi bırakmak zorunda kalan Rahime Yaşlı daha sonra Ortaokulu bitirmek için Halk Eğitim Müdürlüğüne başvurdu. Ortaokulu bitirdikten sonra aynı şekilde açık Liseye başvuran Yaşlı gecesini gündüzüne katarak Liseyi de başarılı bir şekilde 7 dönemde alması gereken krediden fazlasını alarak tamamladı.

 ÜNİVERSİTEYİ KAZANDI

Rahime Yaşlı Üniversite Sınav başvurusu öncesinde yetkililer ile görüşerek sınava girip giremeyeceği konusunda bilgi alır. Yaşlı’ ya sınava girebileceği söylenerek bir de bitirme belgesi verilir. Gecesini gündüzüne katarak günlük 10 saat ders çalışan ve kendi kazandığı para ile dershane masrafını da karşılayan Yaşlı girdiği sınavda bölümünde ilk 6bin içerisine girmeyi başararak başararak istediği bölüm olan Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, Ereğli Eğitim Fakültesi Zihin Engelliler Öğretmenliği Bölümünü kazanır.

Ortaokulu ve Liseyi liseyi dışarıdan bitirip üniversiteyi de başarılı bir şekilde kazanarak istediği bölüme giderek herkese örnek olan Yaşlı, önceki gün sevinç içinde lise diplomasını almak için Halk Eğitim Merkezi’ne gitti. Ancak görevliler, “Sen 7 dönem okumuşsun. Yönetmeliğe göre 8 olmalıydı. Mezun olamazsın, üniversiteye gidemezsin” deyince şoke oldu. AÖL mezuniyet şartlarından, ‘Toplam kazanılan kredinin en az 192 olması gerekir‘ maddesini yerine getirmesine rağmen, ’Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması gerekir‘ maddesine uymadığı gerekçesiyle diplomasının verilmediğini belirten Rahime Yaşlı, buna rağmen tamamen görevlilerin bir hatası sonucu 7’inci dönem sonunda kendisine geçici mezuniyet belgesi verildiğini ve sınava girdiğini söyledi.

‘HATA YAPMIŞIZ ÜZGÜNÜZ MEZUN OLAMAZSIN MADEM ÇALIŞKANSIN SENEYE YİNE GİRER KAZANIRSIN’

Halk Eğitim’ den aldığı bu cevap üzerine hemen Eğitim Teknoloji Genel Müdürlüğüne giden Rahime Yaşlı burada yetkililer ile görüştü. Yetkililer ilk olarak Rahime’ ye yine hatalı cevabı vererek ‘Kredini tamamlamışsın diplomanı alabilirsin’ cevabını verdiler. Yetkilileri uyaran Rahime Yaşlı 7 dönem okuduğunu söyleyince yetkililer bu kez kendisine mezun olamayacağını söylerler.

 Bunun üzerine Kurumda ki diğer yetkililer ile görüşen Rahime’ yi yıkan sözlerde bu yetkililerden gelir. Kurum yetkilileri Rahime’ ye, ‘7 dönem okumuşsun 8 dönem olması gerekiyordu. Üzgünüz, madem çok çalışkansınız seneye gir yine kazan’ diyerek gönderirler.
 
‘HAYALLERİMİN ELİMDEN ALINMASINI İSTEMİYORUM’
Rahime Yaşlı Ortaokulu, Liseyi dışardan okuduğunu söyleyerek “Sınava girdim ve ilk 6bin içerisine girmeyi başardım ve istediğim bölüme yerleştim. Fakat bir prosedür yüzünden hayallerim elimden alınıyor. Ben sadece 2011 ocakta yapılacak olan sınava girip kalem bile oynatmadan çıkacağım. Sadece orda olmam gerekecek sıfır bile alsam fark etmeyecek diplomamı alacağım sadece 8. dönem eksikliğinden mağdur oluyorum. İlkokulu da, Liseyi de açıktan okudum, dershane paramı kendim kazandım. Maddi Manevi çok yıprandım istediğim bölümü de kazandım. Hayallerimin elimden alınmasını istemiyorum” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA