• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rabbim böyle acıyı bir daha yaşatmasın
15 Mayıs 2014 Perşembe 07:58

Rabbim böyle acıyı bir daha yaşatmasın

Soma Ulu Camii'nde maden şehitleri için hatim okundu. Programa katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 'Bugün yüreklerimizi ebediyete uğurladığımız kardeşlerimizin yürekleriyle birleştirme günüdür. Yüce Rabbimiz, milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın' dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, maden ocağındaki faciada hayatını kaybedenler için Soma Ulu Cami'de hatim programı düzenledi. Program, akşam namazının kılınmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yaptığı konuşmada, Soma'daki maden faciasında ölen işçilere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

HÜZNÜMÜZ EMSALSİZ

Kalplerin mahsun olduğu, gözlerin yaşardığı bir zaman diliminden geçildiğini belirten Görmez, 'Dün burada, Soma'da kendi ailesinin, çocuklarının rızkını temin etmek için yeryüzünün yüzlerce metre altında bir kömür madeninde, bir can pazarında hayatını kaybeden evlatlarımızın, kardeşlerimizin hüznünü, kederini, elemini yaşıyoruz. Yüce Rabbimiz, milletimize böyle acılar, kederler, böyle üzüntüler vermesin' diye konuştu. Milletçe emsalsiz hüznün yaşandığını dile getiren Görmez, bugünün 'kuruyan dua pınarlarının açılacağı gün' olduğunu kaydetti.

BU ACI BÜTÜN MİLLETİN

Mehmet Görmez, 'Bugün yüreklerimizi ebediyete uğurladığımız kardeşlerimizin yürekleriyle birleştirme günüdür. Her birimiz, Rabbimize dua etmeliyiz. Dualarımızdan onları mahrum etmemeliyiz. Her şeyden önce bugün, Soma evlatlarını kaybeden bütün annelerimizin acısı, ülkemizde bütün annelerin acısıdır. Her şeyden önce Soma'da dün evlatlarını, yavrularını, civanmertlerini kaybeden bütün babaların acısı, Türkiye'de yaşayan bütün babaların acısıdır' ifadelerini kullandı. Bu can pazarında hayatlarını kaybedenlere bir kez daha Allah'tan rahmet dileyen Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

ÖLÜM YOK OLMAK DEĞİLDİR

 

'Yüce Rabbim, milletimize böyle acıyı bir daha yaşatmasın. Ayrıca dualarımız, belki hala umudumuzu yitirmediğimiz, toprağın altında hayat emareleri taşıyan kardeşlerimizle beraber olmalı. Hep birlikte Yunus Peygamberi denizin dibinden, karanlıklardan kurtaran Rabbimize dualarımızla yönelmeliyiz. Hamdolsun ki bu gibi hallerde, başımıza bir bela geldiğinde, bir kazaya uğradığımızda sığınacak bir Rabbimiz var. Hamdolsun ki bizi bu gibi musibetlerde Rabbimize sığınmayı sağlayacak iman gibi bir hazinemiz var. Ölümü asla yok olmak olarak değil, sonsuzluk olarak değerlendiren inancın mensubu olduğumuz için Allah'a ne kadar şükretsek azdır.'

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA