• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PVC Boru ve Vana Laboratuarı faaliyete geçti
29 Ocak 2013 Salı 12:01

PVC Boru ve Vana Laboratuarı faaliyete geçti

Konya İl Özel İdaresi İç Anadolu Bölgesinde ilk defa PVC Boru ve vana Laboratuarını faaliyete geçirdi. Laboratuarın faaliyete geçmesiyle birlikte 30 milyon TL kamu israfının önüne geçildiği...
 Konya İl Özel İdaresi İç Anadolu Bölgesinde ilk defa PVC Boru ve vana Laboratuarını faaliyete geçirdi. Laboratuarın faaliyete geçmesiyle birlikte 30 milyon TL kamu israfının önüne geçildiği ifade edildi.
Konya İl Özel İdaresi İç Anadolu Bölgesinde ilk defa PVC Boru ve vana Laboratuarını faaliyete geçirdi. Kurum içerisindeki mühendisler ve personeliyle çalışmalarına başlayan PVC Boru Laboratuarında; yoğunluk tayini deneyi, uzunluk değişim deneyi, iç basınca direncin tayini deneyi, çevre boyunca dış darbeye mukavemet deneyi ile et kalınlığı tayini deneylerinin yapıldığı ifade edildi.
PVC Boru Laboratuarın son derece önemli bir yatırım olduğunu belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, “2010 yılında hizmete açtığımız PVC Boru Laboratuarında boruların dayanıklılığı ile vanaların gövde sızdırmazlık ve oturma yuvası sızdırmazlık deneyleri yapılmaktadır. TS EN ISO standartlarında temin ettiğimiz cihazlar ve teknik kadromuzla bir yıldır faaliyetlerimiz devam etmektedir. 08 Ocak 2013 yılında TS EN ISO/IEC 17025 standardına uygunluk belgesini almamızla birlikte çalışmalarımız düzenli bir şekilde devam etmektedir” dedi.
Yapılan bu çalışmalar neticesinde kamu kaynaklarının israfının önüne geçildiğine vurgu yapan Kaçmaz, “Öncelikle basınçlı sulama sistemlerinde TSE standartlarına uygun olmayan boru ve vanaların kullanılması önlenmiştir. Böylece tesislerin kullanım ömürleri de uzatılmış olmaktadır. İşletme esnasında boru ve vana patlamaları azaldığı için işgücü ve zaman kaybının önüne geçildiği gibi sulamanın aksamasından dolayı çiftçilerin ekonomik kayıpları en aza indirilmiştir. Standartlara uygun olmayan malzemelerin kullanımının önüne geçilerek kamu olarak ekonomik kayıplarda önlenmiştir. İdaremiz tarafından yapılmakta olan sulama tesislerinde bir yılda yaklaşık olarak 1 milyon 500 bin metre boru kullanılmakta. Laboratuar sayesinde standartlara uygunluğu denetlenen bu boruları kullanmakla yaklaşık 30 milyon TL kamu kaynağının israf edilmesinin önüne geçilmektedir” şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA