• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Putinin Türk taburu Suriyede görüntülendi!
28 Kasım 2017 Salı 13:34

Putin'in 'Türk taburu' Suriye'de görüntülendi!

Rusya'nın Orta Asya kökenli Türklerden oluşan 'Turan Taburu' üyeleri Suriye'nin kuzeyindeki Deyr ez Zor'da görüntülendi.

Rusya'nın Orta Asya'da yaşayan Türklerden oluşturduğu TuranTaburu, Suriye'de görüntülendi. Paralı askerlerden oluşan Turan Taburu, ABD'nin Afganistan ve Irak'ta kullandığı 'Blackwater'a benzetiliyor

Rusya'nın Suriye'ye gönderdiği özel eğitimli birlikler arasında bulunduğu belirtilen Orta Asya kökenli Türklerden oluşan 'Turan Taburu' üyeleri Suriye'nin kuzeyindeki Deyr ez Zor'da görüntülendi. Rus medyasının bile 'gizemli' olarak tanımladığı ve hakkında pek bilgi bulunmayan tabur çoğunlukla Kazak, Saka, Yakut, Kırgız, Özbek, Tacik, Azeri, ve Türkmenlerden oluşuyor. DEAŞ'a karşı gayrı nizami harp usulleriyle savaşmaları için Suriye'ye indirilen taburun paralı askerlerden oluş tuğu bildiriliyor.

ESKİ ÖZEL KUVVET ÜYELERİ

Aralarında eski 'Spetnatz' (Rus Özel Kuvvetleri) de bulunduğu Turan Tabu-rıı'ııun 800 ile 1200 arasında bir birlik olduğu belirtiliyor. Bunun dışında birliğe katılan eski askerlere ise yaklaşık 8 aylık yoğun 'gerilla' eğitimi veriliyor. Tamamının 30 ile 50 yaş aralığında Müslüman eski askerlerden oluştuğu bildirilen Turan Taburu üyeleri soıı dönemde DE AŞ'a karşı elde ettiği başarıları sosyal medyada yayınlıyor. Rus medyası DEAŞ'a karşı elde edilen başarılarda büyük payları olduğunu belirtiyor.

4-160.jpg

NATO SİLAHLARI DA VAR

İlk etapta Hama kırsalına 400 kişi olarak geldikleri talimin edilen grup daha sonra Humus, Palmira ve Suriye'nin başka noktalarında rejim kuvvetlerine destek verirken görüldü. Kalaşnikof tüfeği gibi sadece Rus silahlarını değil NATO ülkelerine ait silahları da kullanan grubun özel bir güvenlik şirketi olduğu bildiriliyor. Turan Taburu ABD yapımı M-4 ve M-16 piyade tüfekleri de görülüyor. Uzmanlar ABD'nin başta Afganistan ve Irak olmak üzere bir çok yerde kullandığı paralı askerlerden oluşan Blackwater güvenlik şirketine benzetiyor. Bazı Rus gazeteleri Turan Taburu'nun DEAŞ'a benzeyen yöntemlerinin onaylanamayacağını belirtiyor.

1-540.jpg

AYDA 150 BİN RUBLE ALIYORLAR

Rusya'da Blackwater'a benzer iki şirket dikkat çekiyor. Biri Ukraynalı Yarbay Dmıtry Utkin'in kurduğu Wagner, diğeri ise Turan Taburu. Wagner'in Suriye'de Müslüman Çeçenlerin de yaklaşık 5 bin paralı askeri olduğu, Turan Taburu'nun ise 1200 kişiye ulaştığı belirtiliyor. Rus gazetesi Moskovsky Komso-molets, yakın dönemde bu iki şirketten birinden ayrılan eski bir paralı askerle konuştu. Suriye'deki paralı askerlerin ayda 150 bin Ruble aldığını (Yaklaşık 2 bin 600 Dolar) yazdı. Komutanlara ise ayda 4 bin dolardan fazla maaş ödendiği belirtiliyor.

3-252.jpg

İDOLLERİ TİMUR

Paramiliter bir güç olan Turan Taburu üyelerinin kollarına yapıştırdıkları mavi ile kırmızı-siyah peçlerde, Turan yazısı, tüfek tutan el, bir tüfek ve 3 nokta görülüyor. Tüfek simgesinin üzerinde Timur Han'a ait olduğu iddia edilen "Dürüstlük erdemdir" yazısı bulunurken, 3 daire ise 1370-1507 tarihleri arasında yaşayan Timur İmparatorluğu bayrağına gönderme olduğu düşünülüyor.

2-376.jpg

EN KARANLIK ORDU

Dünyanın en büyük özel güvenlik şirketlerinden biri olan Blackwaterf ABD Dışişleri Bakanlığı, Pentagon ve ClA'in yüz milyonlarca dolar değerindeki ihalelerini alarak Afganistan ve Irak başta olmak üzere Amerikan ordusunun operasyonlarına destek kuvveti sağlıyor. 1997'de kurulan ve bünyesinde binlerce paralı asker bulunan şirket, 2006'dan beri Amerikalı diplomatlara da koruma sağlıyor. 2007'de Bağdat'ta Blackvvater için çalışan bir grup korumanın pusuya uğradıklarını sanarak ates açması sonucu 17 sivil hayatını kaybetti. Nisur Meydanı Olayı olarak bilinen bu olay dışında haklarında bir çok işkence, kötü muamele, cinayet iddiası ve davası bulunuyor. PKK'da ele geçirilen ABD üretimi silahları örgüte verdiği iddia edilen şirket, kötü ününü gizlemek için 2009 yılında adını önce Xe Services, 2011'de ise Academi olarak değiştirdi.

VATAN

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA