• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Projeyle okumayı sevdirdi
31 Mayıs 2012 Perşembe 22:24

Projeyle okumayı sevdirdi

Konya Karatay Ayşe Hüseyin Özkan İlköğretim Okulunda görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Musa Mert, diğer okullara örnek olabilecek iki farklı projeye imza attı.
Konya Karatay Ayşe Hüseyin Özkan İlköğretim Okulu’nda görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Musa Mert, diğer okullara örnek olabilecek iki farklı projeye imza attı.  “Kitap Dostları Topluluğu Projesi” ve “Erdemliler Topluluğu Projesi” ile çocuklara kitap okuma alışkanlığı ve ahlak kuralları kazandırılıyor. Proje sonunda en çok kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi.
Projeyi hazırlayan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Musa Mert hazırladığı iki proje hakkında bilgi verdi. Mert, ‘‘Bu proje, aşılabilecek bir çıta belirlenerek, çeşitli ödüllerle öğrencilere kitap sevgisi ve kitap okuma alışkanlığı kazandırma temelinde okul başarılarını da artırmaya yönelik bir çalışmadır. Bizim okuyan gençliğe ihtiyacımız var. Elimizden gelen imkânları seferber etmeye hazırız’’ şeklinde konuştu.
ÖĞRETMEN’DEN ÖRNEK PROJE
Konya Karatay Ayşe Hüseyin Özkan İlköğretim Okulu’nda görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Musa Mert, diğer okullara örnek olabilecek iki farklı projeye imza attı.  “Kitap Dostları Topluluğu Projesi” ve “Erdemliler Topluluğu Projesi” ile çocuklara kitap okuma alışkanlığı ve ahlak kuralları kazandırılıyor. Proje sonunda en çok kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi.
Örnek proje Konya Karatay Ayşe Hüseyin Özkan İlköğretim Okulu’nda tanıtıldı. Tanıtım toplantısına İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdülkadir Işık, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Birol Akgün, Okul Müdürü Hüseyin Şenol Doğru, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Projeyi hazırlayan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Musa Mert hazırladığı iki proje hakkında bilgi verdi. Bu proje, aşılabilecek bir çıta belirlenerek, çeşitli ödüllerle öğrencilere kitap sevgisi ve kitap okuma alışkanlığı kazandırma temelinde okul başarılarını da artırmaya yönelik bir çalışma diyerek konuşmasına başlayan Mert, ‘‘Öğrencilerin Kitap Dostları Topluluğuna üye olması için üç şart arıyoruz. Türkçe dersi en az 55 olacak, ayda en az 2 kitap okuyacak, genel ahlak kurallarına uygun davranıyor olacak. Bu şartları gerçekleştirdiğine inanan öğrenci topluluğumuza girmeye hak kazanıyor. Üye öğrencilerimize rozet yaptırıyoruz. Bu rozet okul içinde büyük prestij kazandırıyor. Her konuda öncelik sağlanıyor. Bizim okuyan gençliğe ihtiyacımız var. Elimizden gelen imkânları seferber etmeye hazırız’’ şeklinde konuştu.
“Kitap Dostları Topluluğu”nun gerçekleştirdiği "Daha güzel bir yarın için Biz Varız" başlıklı “Kitap Söyleşileri ”nin öğrenciler arasında büyük ilgi gördüğünü hatırlatan Mert, ‘‘Pazartesi günleri öğle araları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Musa Mert ve Perşembe günleri dönüşümlü olarak Türkçe öğretmenleri söyleşi yapıyor. Salı günleri ise öğrenciler söyleşi yapıyor. Aylık seçilen dört öğrencinin afişleri yapılıp okulun dört bir tarafına asılıyor. Bu afişler o öğrenciler için büyük bir onur kaynağı oluyor. Sırası gelen öğrenciler kendisi için hazırlanmış masaya geliyor, döner koltuğa oturuyor. Arkasında Topluluğun logosunun yer aldığı perde öğrencilere ve öğretmenlere bir yazar ve o yazara ait bir kitabı tanıtıyor. Arkasından gerçekleştirilen soru cevap faslı oldukça renkli geçiyor.” dedi.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Akgün, bugün imkânların çok olduğunu fakat bu imkânları değerlendirecek Musa Mert gibi öğretmenlerin gerektiğini dile getirdi. Bu alanda Üniversite olarak da projelerinin olduğunu Ayşe Hüseyin Özkan İlköğretim Okulu ve Musa Mert ile de çalışmalar yapabileceklerini söyledi.
Konya İl Milli Eğitim Şube Müdürü Dr. Abdülkadir IŞIK, okumanın ve eğitimin önemine vurgu yaparak, Din Kültürü öğretmeni Musa Mert’i, okul yönetimini ve personelini tebrik etti.
Ardından sahneye 2. sınıf öğrencisi Sena Can çıktı. 9 yaşında olan Can, dinleyenlere örnek kitap söyleşisi yaptı. Ömer Seyfettin’in hayatını ve kitaplarını anlatan Sema Can dinleyicilerden büyük alkış aldı.
Programın sonunda Eğitim-öğretim yılı boyunca en çok kitap okuyan öğrencilere ödül töreni düzenlendi. 1-2-3-4. Sınıflar birincisi 96 kitapla Ümmühan Kıraslan olurken, 5-6-7-8. Sınıflar birincisi 180 kitapla Gülter Aksu oldu.
 
SAMİ GEDİZ
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA