• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Projeyi getir parayı götür!
23 Eylül 2009 Çarşamba 10:57

Projeyi getir parayı götür!

Hizmet sektöründeki KOBİ'leri destek kapsamına alan KOSGEB' hangi iş kollarının bu destekten yararlanacağını da belirledi.
Teşvikte devrim niteliğinde bir karara imza atarak hizmet sektörünü de kapsamına alan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), kredi desteklerinden hangi iş kollarının yararlanacağını da belirledi. KOSGEB'in desteği verirken dikkat edeceği şartsa proje olacak. Sanayi Bakanı Nihat Ergün, geçmişte bu kredilerin başka türlü harcandığına dikkat çekerek, "Artık işletme kredisini başka yere harcamak yok. Projeleri yakından takip edeceğiz" dedi.

Cuma günü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla başta turizm, madencilik, elektrik, gaz, buhar, iklimlendirme üretimi ve dağıtımı olmak üzere 13 başlık altında faaliyet gösteren KOBİ'lerin KOSGEB'in hem kredi hem fuar ile eğitim desteklerinden yararlanabilmesinin önü açıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, "Hizmet sektörü de artık KOSGEB desteklerinden yararlanmaya başlayacak. KOSGEB, hizmet sektörü firmalarının da güçlendirmeleri için kredi kanalları oluşturacak, yönetim biçimlerini modernize edebilmeleri için eğitim çalışmalarını sürdürecek, eğitim harcamalarını karşılayacak, ulusal ve uluslararası fuarlara katılabilmeleri için destek sağlayacak" dedi. Ergün, bu firmaların iletişim altyapısı ile teknolojik altyapılarını güçlendirecek bilişim destekleri sağlayacağını da kaydetti. KOSGEB Kanunu'nda bir süre önce yapılan değişiklikle, hizmet KOBİ'lerinin de kurumun desteklerinden yararlanmasının önü açılmıştı.

Krediyi başka yere harcama dönemi bitti

AA'nın sorularını cevaplandıran Sanayi Bakanı Ergün, bu sektörleri tespit ederken son derece seçici davrandıklarını belirtti. KOSGEB'in bu işletmelere vereceği desteklerin çoğunun da proje bazlı olacağını vurgulayan Ergün, "KOBİ'ler ne yapmak istediklerini ortaya koyacaklar ve biz onların bu projelerini destekleyeceğiz. Her biri farklı limitlerde bir sürü destek paketi olacak. O limitleri de yakın zamanda kamuoyuna açıklayacağız" dedi. Girişimciliği özellikle destekleyen projeler geliştireceklerini söyleyen Ergün, girişimcilik kursları açacaklarını da belirtti. Ergün ayrıca, yenilik ve Ar-Ge projesi olan KOBİ'lerin finansmanına daha çok odaklanacaklarını söyledi.

Geçmişte esnaf kredilerinde birtakım olumsuzlukların görüldüğüne değinen Ergün, "İşletme sermayesi olarak işini geliştirmek, yeni bir makine almak ya da yeni mal almak için temin ettiği krediyle tatil yapmak olur mu? İşletme kredisiyle 'oğlumu evlendireyim, kızımı evlendireyim, arabamı yenileyeyim'i kabul etmiyoruz. ‘Al parayı, ne yaparsan yap' olmayacak. Proje olacak ve bu projeyi yakından takip edeceğiz" dedi.

Kaynak: Referans
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA