• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Projeler üretmeye devam edeceğiz
16 Aralık 2014 Salı 17:00

'Projeler üretmeye devam edeceğiz'

MÜSİAD Niğde Şube Başkanı Hüsamettin Gümüştepe ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet MÜSİAD Konya Şubesi’ne ziyarette bulundu.

MÜSİAD Niğde Şube Başkanı Hüsamettin Gümüştepe ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet MÜSİAD Konya Şubesi’ne ziyarette bulundu. MÜSİAD Niğde Heyeti, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Toplantıya Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Öğüt, Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Mucuk  da katılım sağladı.   

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, yemeğin ardından heyetin gerçekleştirdiği ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek yaptığı konuşmasında “MÜSİAD olarak Türkiye’nin 85 noktasında hizmet veren, bulunduğu şehre değer katma amacı güden, şehirlerin ve ülkemizin sorunlarının tespiti ve çözümü noktasında raporlar hazırlayan büyük bir aile haline geldik. MÜSİAD Niğde şubemiz de ailemize yeni katılan şubelerimizden. MÜSİAD Konya Şube olarak, ailemize yeni katılan tüm şubelerimize elimizden gelen desteği vereceğimizi bir kez daha belirtmek isteriz. MÜSİAD Niğde Şubemizin de yeni bir heyecanla hem Niğde için hem de ülkemiz için başarılı projelere imza atacağınıza yürekten inanıyoruz. Bizler MÜSİAD Konya Şube olarak çalışmalarımızda Konya’mızın önde gelen isimleri, kanaat önderleri, odalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve ekonomi aktörlerimizle ortak hareket etmeye ve gayret gösteriyoruz. Çünkü önce şehir olarak birlikteliği sağlamak zorundasınız. Sizlerin de şehrinizde bulunan tüm sivil toplum kuruluşları, odalar ve şehrin aktörleri ile birlikte hareket etmeniz en büyük temennimizdir” ifadelerine yer verdi.

Başkan Şimşek’in ardından sözü alan MÜSİAD Niğde Şube Başkanı Hüsamettin Gümüştepe de “MÜSİAD Niğde şube olarak kuruluş aşamamızı tamamlayarak çalışmalarımıza hızla başladık. Bu kapsamda en büyük şube konumunda bulunan MÜSİAD Konya Şubemizle istişare etmek ve fikir alışverişinde bulunmak üzere ziyarette bulunmak istedik. MÜSİAD Konya Şubesi bu konuda bizler için örnek teşkil ediyor. Gerek yaptıkları çalışmalar ve gerekse de üye sayısı bakımından Konya Şube tüm şubelere örnek olacak başarılara imza atmıştır. Bizler bu konuda Konya şubemizin tecrübelerinden istifade etmek istiyor ve her konuda desteklerinizi bekliyoruz.

 

Selamlama konuşmalarının ardından Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Mucuk, heyete ve MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu üyelerine MÜSİAD Konya Şubesi için hazırladığı ekonomi ağırlıklı raporun sunumunu gerçekleştirdi. Raporla ilgili açıklamalarda bulunan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, “MÜSİAD Konya Şubesi olarak genelde ülkemiz ve özelde de şehrimiz için belirli aralıklarla ekonomik, sosyal, kültürel ve çeşitli alanlarda içinde bulunduğumuz durumu değerlendirmek, şehrimizin sorunlarını tespit etmek ve çözüm önerilerinde bulunmak amacıyla raporlar hazırlayarak bunları yetkili makamlarla paylaşıyoruz. Raporlarımız çoğu zaman şehrimizin ve iş dünyamızın ihtiyaçlarını ortaya çıkarması bakımından bizim için önem arz etmektedir. Raporlarda gördüğümüz eksiklikler bazen Konya’mızın ve iş dünyamızın gerçek manada ihtiyaç duyduğu bir projeye de dönüşebiliyor. Örnek verecek olursak Konya Lojistik Merkezi Projemiz de bu tür araştırmalarımızın neticesinde ortaya çıkmış ve şubemiz tarafından proje haline getirilmiştir. Girişimlerimiz sonucunda projemiz ilgili makamlar tarafından kabul görmüş şu anda da ihale süreçleri devam etmektedir. Projenin tam anlamıyla hayata geçirilmesiyle birlikte Konyalı sanayicilerimiz ürünlerini daha hızlı ve düşük maliyetli bir şekilde limana ulaştırma imkanı bulacak ve bu sayede pazarda daha güçlü rekabet etme fırsatı bulacaktır. MÜSİAD Konya Şubesi olarak, bu tür projeler geliştirmek, üyelerimizin, Konyalı sanayicilerimizin, bölgemizin ve ülkemizin yararına olacak faaliyetleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA