• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Projede kaç dükkan bulunacak?
20 Temmuz 2012 Cuma 14:11

Projede kaç dükkan bulunacak?

AK Parti Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu ve Mustafa Baloğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile birlikte tarihi Bedestende yürütülen dönüşüm çalışmalarını inceledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu ve Mustafa Baloğlu ile birlikte dönüşüm çalışmaları başlayan tarihi Bedesten’de incelemelerde bulundu.

Projenin Konya açısından büyük önem taşıdığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şu anda yeryüzünde devam eden en önemli, en geniş alanda yapılan tarihi restorasyon projesini yürüttüklerini söyledi. Proje kapsamında toplam 2.687 dükkan ve bağımsız bölüm bulunduğunu kaydeden Başkan Akyürek, proje tamamlandığında Tarihi Konya Çarşısı’nın cirosunun en az 4 katına çıkacağını, ticaret hacminin artacağını dile getirdi.

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Bedesten ile ilgili çalışmaların yıllardır konuşulduğunu belirterek, esnafa herhangi bir maddi külfet yansıtılmadan Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışmayla Konya’nın tarihi dokusunun yeniden canlanacağını vurguladı. Türkmenoğlu, Hazreti Mevlana’nın şehri Konya’ya çok yakışan çalışmanın hayırlı olmasını diledi.

KONYA’NIN TARİHİ CANLANIYOR

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ise, Konya’nın kalbi konumundaki Bedesten’de 100 bin metrekarelik bir alanda çalışma yapmanın, esnafın muvafakatini almanın ve restorasyon projeleri hazırlamanın zor bir süreç olduğunu dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi’ne çalışma nedeniyle teşekkür eden Baloğlu, Bedesten’de Konya tarihinin yeniden canlanmasına şahitlik ettiklerini söyledi.

Esnafları ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceleyen milletvekilleri ve Başkan Akyürek, daha sonra Türbeönü Meydanı bölgesine geçerek incelemelerini burada sürdürdü.

BALOĞLU VE BAŞKAN AKYÜREK İLK TERAVİHTE KAPU CAMİİ’NDE

Öte yandan, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ramazan ayının ilk teravih namazını Bedesten projesi kapsamında restorasyon çalışması yapılan Kapu Camii’nde kıldılar.

Ramazan ayının barışa, kardeşliğe ve mutluluğa vesile olmasını dileyen Milletvekili Baloğlu, Konyalıların ve ülkenin Ramazan ayının mübarek olmasını diledi.

Başkan Akyürek de, Ramazan’ı doya doya yaşamak isteyenleri Konya’ya davet ederek; kırmadan, incitmeden, yardımlaşarak, paylaşarak bayrama kavuşmayı diledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA