• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Proje Analiz Süreci
19 Ekim 2019 Cumartesi 15:16

Proje Analiz Süreci

Proje Analiz Süreci

Dünyayı kasıp kavuran teknolojik gelişmeler ülkemizde de hissedilmektedir. Özellikle heralanda gördüğü ilgi nedeniyle her geçen gün daha da yaygınlaşan ve kullanım alanı değişenteknolojinin, şuan da belirli bir sektör için kullanımından söz etmek oldukça imkânsız.İnsanoğlunun aklına gelebilecek her alanda kullanılan ve bu kullanımında zaman içerisindeortaya yeni çıkardığı ihtiyaçların da aynı teknolojiye muhtaç olmasıyla karmaşık bir yapıortaya çıkmaktadır.

 

Bu alanda Kurumsal Yazılım Şirketleri  teknolojinin en fazla etki ettiği alanların başında İnternet siteleri gelmiştir.Dünyanın bir başka ucunda ki birisiyle anında etkileşime girerek iletişim dâhilinde olmakgerçekten de oldukça enteresan bir durum. Bu noktada yapılan tüm faaliyetler günümüz insanı için oldukça sıradan işler olarak değerlendirilmektedir. Aslında bu işlemleri sağlayan İnternet sitesi projeleri oldukça zor bir süreçten geçerek yayın hayatına başlamaktadır. İnsanlar bu süreci bilmediklerinden arkada yatan teknolojinin de farkına varmamaktadır.

Bu alanda yapılan web sitesi proje analizi sayesinde özellikle Kurumsal Yazılım Şirketleri rahat bir nefes almayı başarmıştır. Proje analizinin ardından yapılan çalışmaları belirli bir planlama işlemine sokan yazılımcılar, işin sona ermesi için daha basit bir yol takip etmiş olmaktadır.

 

Proje Analizi Nasıl Yapılır?

Yazılımla alakalı olarak gerçekleştirilecek proje analizinde sorulacak ilk soru yazılımların neyapacağı ve nasıl yapacağı olmalıdır. Kurumsal Yazılım Firmaları gibi büyük yazılım firmaları tarafından ilk olarak projenin temel sistematiği ve elde edilecek projenin ortaya çıkması için planlama yapılmaktadır. Bu planlama çerçevesinde 4 farklı aşama yer almaktadır. Bu temel aşamalar şunlardır;

 

1 - İhtiyaç ve Proje Analizi

2 - Tasarım

3 - Kodlama

4 - Test

 

Ayrıntılı bir şekilde olmasa da genel olarak projeler 4 aşamadan oluşmaktadır. Bu dört aşamanın dışında da yapılması gerekenler olduğu bilinmektedir fakat burada yazan 4 madde genel hatlar içerisinde olması gereken ve asla gözden kaçırılmaması gereken hususlardır.

Bundan dolayı bu maddelerden herhangi birinin eksik yada hatalı olmasından dolayı Kurumsal Yazılım Firmaları  projenin tamamlanması mümkün olmayacaktır. Bundan dolayı her bir adımı oldukça titizlikle incelenerek yerine getirilmesi gereken hususlar olduğunu belirtmeliyiz.

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA