• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Profesyonel ordu Ağustosta
11 Temmuz 2010 Pazar 18:43

Profesyonel ordu Ağustos'ta

Gediktepe saldırısıyla gündeme gelen 'profesyonel askerler' projesi, önümüzdeki ayın ilk haftasında meyvesini veriyor. Bugüne kadar 6 bin 450 uzman çavuşun özel eğitimden geçtiği çalışmada, bin 32 kom

Komando tugaylarının bizzat operasyonlara katılan unsurlarının profesyonelleşmesi projesinde sona yaklaşıldı.

27 Haziran 2007 tarihinde dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı iken konuyu dile getiren Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, 'birliklerin profesyonellemesi çalışması' Ağustos'un ilk haftasında tamamlanıyor. 22 Ocak 2008'de fiilen bu konuda çalışmalara başlayan Genelkurmay Başkanlığı, profesyonel birliklerle ilgili çalışmasının son bülümünü, Ağustos ayının ilk haftasında tamamlayacak ve böylece operasyonlara katılacak unsurların tamamı da uzman profesyonel uzman çavuşlardan oluşacak.

HEDEFE YÜZDE 100 İSABET

Yaklaşık 2,5 yıl önce başlanan profesyonel ordu projesinde bugüne kadar 6 bin 450 uzman çavuş özel eğitim alarak profesyonal anlamda orduya katılmıştı. Halen şu anda eğitim gören 1032 uzman çavuşun da mezun olması ve orduya katılmasıyla birlikte bu konudaki çalışmada yüzde 100'lük hedefe ulaşılmış olacak. Böylece toplamda çalışmaya başlarken hedeflenen rakama ulaşılarak profesyonel uzman çavuş sayısı 7 bin 482'ye ulaşmış olacak. Uzman çavuşlar operasyonlara bizzat katılacak ve Mehmetçik'ten önce yurt savunması için çaba harcayacak.

HUDUDU UZMAN KORUYACAK

Bu arada, Erzincan'ın Kemah İlçesi'ndeki Gediktepe saldırısıyla birlikte gündeme gelen hudut birliklerinin, profesyonel askerler tarafından korunması konusundaki çalışmalar ise sürüyor. Sınırlarda bulunan karakol ve üs bölgelerinde de profesyonel birliklerin yerleştirilmesiyle baskınların önlenmesi, olası baskınlarda en az hasarla ayrılma konusunda mesafe alınmış olacak.

Eğitim şart!

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin uzun vadede profesyonel bir orduya kavuşması gerektiğini belirterek, "3-4 aylık bir eğitimle Türkiye'nin en hassas bölgelerine gönderilen 20 yaşındaki gençlerle, terörle mücadele konusunda bazı zaafiyetler yaşanıyor" dedi. Türkiye'nin en kısa sürede en iyi teçhizatla donatılmış, tecrübeli askerlerden oluşan profesyonel bir orduya kavuşması gerektiğini belirten Bağış şunları söyledi: "Genelkurmay Başkanlığımız, Milli Savunma Bakanlığımız inceleyecek, irdeleyecek, Türkiye'nin ihtiyaçlarını belirleyecektir. En dinamik orduya nasıl sahip olacağımızın koşullarını belli bir takvim içine yayılabileceğini düşünüyorum." 27 üyeli AB'de 8 ülkede zorunlu askerlik bulunduğunu, sayının 5'e düşeceğini ifade eden Bağış, "AB üyesi ülkeler de bu süreçleri yaşadı. Onların birçoğu da artık profesyonel orduya geçti. Ayrıca, zorunlu askerliğin bulunduğu tüm ülkelerde 'vicdani ret' uygulaması var. İstemeyenler 3. dünya ülkelerinde yardım gönüllüsü olarak çalışabiliyor" şeklinde konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA