• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Prof. Dr. Üstün Dökmen konferans verdi
05 Mayıs 2011 Perşembe 10:53

Prof. Dr. Üstün Dökmen konferans verdi

Meram Belediyesi ve Küçük Şeyler Anaokulu işbirliğiyle düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Üstün Dökmen, Nasıl bir çocuk yetiştireceğimiz bizim nasıl yaşadığımıza bağlıdır...

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Üstün Dökmen, Konevi Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Evden okula, okuldan hayata” konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Programın başında kısa bir konuşma yapan Küçük Şeyler Anaokulu Müdürü Ayşe Okumuşoğlu, “Eğitimin 7 yaşından çok daha önce başladığını artık toplumumuzun büyük bir bölümü öğrenmiş bulunmaktadır. Bugünkü konferanstan sonra buradaki katılımcılar da okul öncesi eğitimin ne kadar gerekli olduğunu çok daha iyi anlamış olacaklar. Bu programın hazırlanmasında bize çok büyük katkı sağlayan Meram Belediye Başkanımız Sayın Dr. Serdar Kalaycı ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Prof. Dr. Üstün Dökmen, nasıl bir çocuk yetiştireceğimizin cevabını kendimizde aramamız gerektiğini belirterek, “Nasıl yaşıyorsak aşağı yukarı çocuğumuz da buna göre yetişir. Kendimizden çok farklı bir çocuk yetiştiremeyiz. Ruh sağlığı yerinde çocuklar yetiştirmek istiyorsak anne babalar olarak bizim de ruh sağlığımız yerinde olmalıdır. Dünyada ve ülkemizde maalesef toplumun önemli bir kısmında depresyon var; açık ya da örtülü” dedi.

Anne babaların istemeden çocukları bağımlı olarak yetiştirdiklerini kaydeden Prof. Dr. Dökmen, “Çocuklarımız kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmelidir. Onlara sürekli suflörlük yaptığımız zaman bağımlı olarak yetişirler. Örneğin misafirliğe gittiğimiz yerde çocuğumuza şeker ikram edildiğinde ‘hadi yavrum teşekkür et’ gibi emir kipi olan ifadeler kullanmamalıyız. Bize bağımlı değil bağlı çocuklar yetiştirmeliyiz”  diye konuştu.

Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, yaklaşık 2,5 saat süren konferanstan sonra Prof. Dr. Üstün Dökmen’e bir tablo hediye etti. Başkan Kalaycı, “Sayın Dökmen, akıcı bir üslupla çocuk yetiştirme konusunda ufkuyla, bilgisiyle, görgüsüyle ve farklı bakış açısıyla bizleri bilgilendirdi. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA