• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Prim borcunu Ziraat ödeyecek
27 Mart 2011 Pazar 18:38

Prim borcunu Ziraat ödeyecek

Prim borcunu Ziraat ödeyecek, emekli maaşından 5 yılda kesecek.

SGK'lının borcunu Ziraat ödeyecek SGK, haketmesine rağmen primlerini ödeyemediği için emekli olamayan 55 bin kişinin prim borcu için Ziraat Bankası’yla anlaştı. Dün iki kurum arasında imzalanan protokole göre, Ziraat, bu durumdaki vatandaşlar adına SGK’ya ödeme yapacak. Kişi başına ortalama 10-15 bin lirayı SGK’ya verecek olan Ziraat, kredi geri ödemelerini ise emekliliğini sağladığı vatandaşların emekli maaşından 5 yılda alacak.

55 bin prim borçlusunun beklediği müjde geldi. Kamu alacaklarına af getiren Torba Yasa’nın yürürlüğe girmesiyle, binlerce sigorta borçlusunun beklediği protokol dün imzalandı. Gülümhan Gülten'in Vatan'daki haberine göre Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası arasında imzalanan protokolle, emeklilik hakkını elde etmesine rağmen primlerini ödeyemediği için emekli olamayan 55 bin kişinin prim borcunu Ziraat ödeyecek. SGK protokolün detaylarını yarın açıklayacak.

SGK’ya kişi başına ortalama 10-15 bin lira ödeyeceğini hesaplayan Ziraat Bankası, kredi geri ödemelerini ise emekliliğini sağladığı vatandaşların emekli maaşından 5 yılda kesecek. Protokol kapsamında banka, kredi geri ödemesi için bağlanan maaşın üçte ikisini kesecek, maaşın kalan üçte biri ise emekliye ödenecek.

SGK’dan alınan bilgiye göre, Ziraat Bankası ile SGK arasında haftalardır yapılması beklenen protokol dün imzalandı. İmzalanan protokol metnine ilişkin detayları ise SGK yarın açıklayacak. Ziraat Bankası’nın, SGK’nın yapılandırması kapsamında ortalama 55 bin kişi için 800 milyon lira civarında bir kredi tutarı oluşturacağı tahmin ediliyor.

Önce borcunuzu hesaplatın

Ziraat Bankası yetkilileri, bu uygulamayla halen prim borcu birikmiş, süresini doldurmuş ancak prim borçlarını ödeyemediği için emekli olamayan binlerce kişinin emekli olabileceğini belirtti. Bunun Ziraat Bankası tarafından özel olarak geliştirilmiş bir kredi türü olduğunu kaydetti.

SGK Başkanı Emin Zararsız’ın yapılandırma kapsamında Ziraat Bankası’yla ortak bir uygulamaya gireceklerini açıklamasının ardından binlerce vatandaş protokolün imzalanmasını bekliyordu. Yetkililer, Ziraat Bankası kredisi kanalıyla emekli olmayı planlayan vatandaşlara şunları öneriyor: “Vatandaşın önce borcunu hesaplatması gerek. Ardından da bu borcu ödeyince emekli olabildiğini kesinleştirmesi gerekiyor. Aksi halde vatandaşın kredi alarak borcunu ödemesi mümkün olmaz. Çünkü Ziraat Bankası, verdiği kredinin tahsilatını aylıktan keserek yapacak.

Bundan sonrası ise basit, vatandaş SGK müdürlüğünden alacağı belgeyle Ziraat Bankası şubesine gidecek ve kredi işlemi gerçekleşecek. Borcun karşılığı olan kredi tutarı banka tarafından SGK’ya ödendikten sonra vatandaşın aylığı bağlanacak. Bağlanan aylığından kredi borcuna mahsuben kesinti yapılacak.”

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA