• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Prens Konyayı ziyaret etti
17 Haziran 2012 Pazar 16:02

Prens Konya'yı ziyaret etti

Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı Prens Halid Bin Sultan, Konyada düzenlenen Anadolu Kartalı Eğitimine katılan Kraliyet Hava Kuvvetleri askerlerini ziyaret etti.
Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı Prens Halid Bin Sultan, Konya’da düzenlenen Anadolu Kartalı Eğitimine katılan Kraliyet Hava Kuvvetleri askerlerini ziyaret etti.
Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı Prens Halid Bin Sultan, 14 Haziran Perşembe günü Anadolu Kartalı Eğitimine katılan kendisine bağlı askerleri ziyaret etmek için Türkiye’ye geldi. Ankara’da çeşitli ziyaretlerde bulunan Prens Halid, Anadolu Kartalı Eğitiminin verildiği Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’nı ziyaret etti.
3. Ana Jet Üs ve Konya Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Yılmaz Özkaya’nın karşıladığı Prens Halid, verilen eğitimle ilgili bilgi aldı. Prens Halid, harbe hazırlık eğitimlerini desteklemek için tatbikata katıldıklarını söyledi. Kraliyet Hava Kuvvetlerinin her geçen gün kendini geliştirdiğini söyleyen Prens Halid, yetenekli pilotlarıyla gurur duyduklarını kaydetti. Alınan eğitimin önemine değinen Prens Halid, Türkiye ile askeri alanda eğitimlerin süreceği mesajını vererek, “Suudi Arabistan Krallığı ile Türkiye Cumhuriyeti arasında mevcut olan dostluğun artması için ortak tatbikatlar olmaya devam edecek. Ülkemiz askerleri yeteneklerini yükseltmek için dost ve kardeş ülkelerle birlikte hareket edecek. Türkiye ile her alanda olduğu gibi askeri alanda da birlikte çalışmak istiyoruz” dedi.
Ziyareti anısına çeşitli hediyelerin verildiği Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı Prens Halid Bin Sultan, askerleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın 2001 yılından bu yana 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda düzenlediği Anadolu Kartalı Eğitimi’nin bu yıl yapılan yabancı katılımcılara açık 2. bölümüne Suudi Arabistan Kraliyet Hava Kuvvetleri Komutanlığı 4 Tornado tipi savaş uçağı ile ilki geçen yıl olmak üzere ikinci kez katılıyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA