• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Pratik adım yoksa Meclise gitmeye gerek yok
26 Haziran 2011 Pazar 12:16

'Pratik adım yoksa Meclis'e gitmeye gerek yok'

PKK lideri Abdullah Öcalan, Hatip Dicle'ye ilişkin YSK kararını "AKP'nin de içinde olduğu büyük karanlık bir komplo" olarak değerlendirerek, BDP ve KCK'nın Meclis'i boykot kararına destek verdi.
Öcalan’ın 24 Haziran günü avukatları ile gerçekleştirdiği görüşmede Yüksek Seçim Kurulu’nun Hatip Dicle’ye ilişkin verdiği karar ile İmralı’da devletle yapılan görüşmeler konusunda önemli açıklamalarda bulunduğu öğrenildi. 

Örgüte yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı’nda açıklaması yer alan Öcalan, YSK'nın kararını "siyasi komplo" olarak yorumladı. Öcalan, bağımsız vekillerin boykot kararını desteklediğini de söyledi. 

Bir an önce demokratik çözümün ele alınması gerektiğini söyleyen Öcalan, "Hükümetin kurulmasını beklemeye gerek yok. Eski hükümet de bunu yapabilir. Çünkü burada esas olan devlettir. Önceki hükümet ile yeni kurulacak hükümet arasında bu açıdan bir fark yok. Bu nedenle Meclis tatile girmemelidir. 15 Temmuz'a kadar benimle görüşüp ‘Biz bu pratik aşamaya geçeceğiz, pratik adımları atacağız, demokratik çözüm gelişecek’ derlerse o zaman ben de elimden geleni yapar, rolümü oynarım. O zaman da demokratik anayasal çözüm gelişecektir.

Önümüzde şimdi iki yol var: Demokratik anayasal çözüm ile devrimci halk savaşı. Birinci seçenekte yani demokratik anayasal çözümde şu var: Kürt Sorununun demokratik anayasal çözümü pratikleşecek. İkinci seçenekte ise çözüm gelişmezse devrimci halk savaşı başlar. O zaman devlet de 3 bin kişi değil 300 bin kişi tutuklar. 50 bin kişi değil de 500 bin kişi ölür"

'DİCLE'YE YAPILAN BİR KOMPLODUR' 
Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesini büyük bir siyasi komplo olarak değerlendiren Öcalan, "Hatip’e yapılan daha doğrusu Diyarbakır'a yapılan siyasi fahişe dayatmasıdır. Fahişelik iradenin kırılması, iradenin tamamen teslim alınmasıdır. Ne Hatip, ne de Diyarbakır halkı bunu kabul eder. Bu, AKP'nin de içinde olduğu büyük bir karanlık komplodur. 5 milyon kişi de ölse biz bu teslimiyeti asla kabul etmeyiz.

BDP-demokratik blok, Meclis'e gitmeyeceği kararını almış. Onların kararına saygı duyuyorum. Meclis’e gitmelerine gerek yoktur. Eğer onların Meclis’te bulunmaları isteniyorsa bu ancak demokratik anayasal çözüm yolunda atılacak pratik adımlarla gerçekleşebilir. KCK davaları derhal tasfiye edilmeli, lağvedilidir. 15 Temmuz'dan önce heyetle yapacağım görüşmede, somut adımlar bekleyeceğim. Buna göre hareket edeceğim. Demokratik çözüm gelişmezse, hükümet çözüme yanaşmaz, pratik adımlar atılmazsa BDP-Blok da Meclis’e gitmeyebilir.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A ÇAĞRI 
Öcalan'ın açıklaması şöyle devam etti:

"Sayın Başbakan'a açık çağrımdır: Sayın Erdoğan, bugünkü haliniz Saddam'ın Kuveyt'e saldırdığı anki durumuna benziyor. Amerika daha doğrusu İngiltere nasıl ki Saddam'ı İran'a sonra da Kuveyt'e saldırttıysa şimdi de sizi Libya'ya gönderiyor, Suriye'ye gönderiyor. Kürtlerin üzerine gönderiyor. Şimdi de siz arkanızda Amerika gücüyle Kürtlere karşı savaşıyorsunuz. Bu size karşı kurulmuş bir tuzaktır, bu oyuna gelmeyin. Demokratik, anayasal çözüme yönelin.”
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA