• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Polonya ile SÜ. öğrenci değişimini artıracak
19 Kasım 2009 Perşembe 16:49

Polonya ile SÜ. öğrenci değişimini artıracak

Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Marcin Wilczek, ülkesindeki üniversitelerle Selçuk Üniversitesi arasında öğrenci değişiminde sayının daha da artırılacağını söyledi.
Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Marcin Wilczek, ülkesindeki üniversitelerle Selçuk Üniversitesi arasında öğrenci değişiminde sayının daha da artırılacağını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan'ı makamında ziyaret eden Büyükelçi Wilczcek, Selçuk Üniversitesi'ni çok büyük ve gelişmiş olarak gördüğünü belirtti.

Wilczek, Polonya'daki üniversiteler ile Selçuk Üniversitesi arasında Erasmus Programı kapsamında öğrenci değişimi gerçekleştirdiklerini, Selçuk Üniversitesi'ne gelen Polonyalı öğrencilerin burayı çok beğendiğini vurguladı.

Büyükelçi Wilczek, "Türkiye'nin birçok üniversitesinde eğitim gören ve buralarda yaşayan öğrencilerimiz var. Ülkenizi ve şehirlerinizi yakından tanıma fırsatı buluyorlar. Bugüne kadar bütün öğrencilerimiz Türkiye'den mutlu bir şekilde ayrıldı. Bu nedenle üniversiteler arasındaki işbirliğini daha da artırmak istiyoruz." diye konuştu.

Selçuk Üniversitesi'nin de öğrenci değişimleri programları kapsamında en çok Polonya'yı tercih ettiğini, yaklaşık 30 üniversite ile 10 bölümde işbirliği yaptıklarını hatırlatan Rektör Prof. Dr. Süleyman Okudan ise bu işbirliğini devam ettireceklerini kaydetti.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrencilerin yanı sıra yurtdışından gelen öğrencilere de huzurlu bir ortam oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Okudan, "Fiziki ve sosyal anlamda çok büyük gelişmeler kaydettik. Ancak bunu yeterli görmüyoruz. Devletimizin ve hayırseverlerin desteği ile çok modern bir üniversite kampüsü oluşturuyoruz. Yapacağımız yeni çalışmalarla üniversitemiz daha da modern bir görünüme kavuşacak. Bilimsel yayınlar açısından da Türkiye'de 11'inci sıradayız. Hedefimiz daha da üst sıralara tırmanmak. " dedi.

Rektör Okudan, daha sonra Büyükelçi Wilczek ile beraberindeki heyete çini tabak ile Güzel Sanatlar Fakültesi'nin hazırladığı seramik tabloyu hediye etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA