• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Politika tuttu et fiyatları düşüyor
09 Mayıs 2010 Pazar 11:09

Politika tuttu et fiyatları düşüyor

Türkiye'de besiciliğin merkezi kabul edilen Konya'da, kasaplarda yağsız dana but etinin fiyatı 18 liraya düştü.
Türkiye'de besiciliğin merkezi kabul edilen Konya'da, kasaplarda yağsız dana but etinin fiyatı 18 liraya düştü.
     AA muhabirinin yaptığı piyasa araştırmasına göre, toptan karkas et kesim fiyatı 16,5 lira civarındayken ''et ithalatı yapılacak'' haberinden sonra, Türkiye'nin et deposu olan besiciliğin merkezi Konya'da toptan karkas et kesim fiyatları sürekli geriledi.
     Bugün itibariyle Konya'da, mezbahalarda toptan karkas kesim fiyatı 13,5 lira oldu. Eti mezbahada üreticiden karkas (kemikli) olarak alan kasaplar, bu etleri, Konya'da perakende etin adeta borsası olan Melikehatun Çarşısı'ndaki dükkanlarda, 18 ile 23 lira fiyat aralığında satıyor.
     Melikehatun Çarşısı kasaplarından Muammer Aytap, kemiksiz ve yağsız dana arka but etini bugün itibariyle 18 liradan, köftelik tam yağsız kıymayı ise 21 liradan sattıklarını söyledi.
     Et fiyatının düşmesine rağmen satışlardaki durgunluğun devam ettiğini belirten Aytap, ''Anlaşılan vatandaş, 'et ithalatı' haberleri nedeniyle 'fiyat daha da düşer' beklentisi içinde... Bu nedenle et satışlarımız çok düşük seviyede seyrediyor'' dedi.
     Konya'daki büyük alışveriş merkezlerinde ise kasaplarda 18 liradan satılan kemiksiz ve yağsız dana arka but etinin kilosu 24,5 ile 28 lira arasında değişen fiyatlardan tüketiciye sunuluyor.
    
     -BESİCİLER: ''İTHALAT GERÇEKLEŞTİĞİNDE BİLE ET FİYATI BUNUN ALTINA DÜŞMEZ''-
    
     Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Üst Birliği Başkan Yardımcısı, Konya Kırmızı Et Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut ise şunları kaydetti:
     ''İthal gelecek etin maliyeti de yaklaşık 14 lirayı bulacak. Şuan 13,5 olan toptan et kesim fiyatı daha aşağı düşmez. Çünkü etin önemli bir kısmının satıldığı büyük marketler, doğal olarak bir miktar kar ederek bu eti satacak, böylece fiyat hemen hemen bugünkü seviyelerde olur. Ayrıca, kalitesi Türk damak tadına hitap etmeyen ithal eti, kasap ve marketlerin et reyonlarında görmeyiz, bu eti daha çok kebap yapmayan lokantalar, hazır yemek firmaları ve et ürünü imalatçıları talep eder. Zaten şuan besici, hayvanını kesime maliyetin altında veriyor, yani zararına hayvan kestiriyor. İthalat kararıyla toptan karkas kesim fiyatı, 13,5 lira olan en taban seviyeye oturdu. Toptan et fiyatı daha fazla düşmez, besicinin karşı karşıya bulunduğu durum düşünüldüğünde kesinlikle düşmemeli...''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA