• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Polisten büyük darbe
19 Mart 2012 Pazartesi 11:02

Polisten büyük darbe

Konya polisi internet üzerinden aracını satışa çıkartan şahısları dolandıran, satın aldıkları aracın sahibini yolda gasp eden ve hacizli araçları parçalayarak satan 11 kişilik çeteyi çökertti.
Konya polisi internet üzerinden aracını satışa çıkartan şahısları dolandıran, satın aldıkları aracın sahibini yolda gasp eden ve hacizli araçları parçalayarak satan 11 kişilik çeteyi çökertti. Gözaltına alınan 11 şüpheli sabah erken saatlerde adliyeye sevk edildi.
Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ile Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ilçede tespit ettiği hırsızlık şebekesine yönelik ortak bir çalışma başlattı. Polis 6 ay boyunca örgüt lideri olduğu belirlenen Mustafa K'nin tüm bağlantılarını ortaya çıkartmak için çalıştı. 6 ayın sonunda çalışmasını tamamlayan polis, Konya, Konya'nın Akşehir, Ilgın ilçeleri ile Afyonkarahisar'ın Çay ve Sultandağı ilçelerinde örgüt lideri Mustafa K. ile birlikte 11 kişiyi gözaltına aldı.
Otomobil satın almak ve evlenmek vaadiyle dolandırıcılık, yağma ve hacizli otoları parçalayıp satmakla suçlanan şebekenin yöntemi de çözüldü. Örgüt lideri olduğu iddia edilen Mustafa K'nin, internet sitelerinden satılık otomobilleri takip ederek belirlediği kişilerle elamanlarından Döndü K'nin görüşmeler yaparak kandırdığı ortaya çıktı. Polis, Döndü K'nin müşteri gibi otomobil satan şahısları arayarak, "Benim oğlum 18 yaşında ve hayvanlara baktığı için şehir dışına çıkamıyor. Aracınıza 21 bin lira istemişiniz, 20 bin lira vereyim ve siz getirin" diyerek kandırdığını belirledi. Şehir dışından aracını getiren mağdurlar, bayanın yakınları olarak tanınan Mustafa K. ve adamlarına aracını göstermesi için vererek notere gönderdiği ve burada paranız geliyor, satışı yapalım diyerek kandırılan mağdurları dolandırdığı iddia ediliyor.
Bu şekilde 15 kişiyi 200 bin TL dolandıran şüphelilerin, aynı zamanda bir kişiyi evlenme vaadiyle kandırarak 10 bin TL dolandırdığı öğrenildi. Şüphelilerin otomobilini satın aldıkları bir kişiyi ise yolda takip ederek 18 bin TL'sini gasp ettikleri ortaya çıktı. Polis yaptığı çalışmalarla bunları ortaya çıkartırken, şüphelilerin yetinmeyip hacizli araçları alıp, parçalayıp sattıkları, yapılan baskınlarda ele geçirilen plakalarla belirlendi. Aralarında iki bayan ve örgüt lideri Mustafa K'nin de bulunduğu 11 kişi Akşehir Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA