• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Polisi şehit eden saldırıda flaş gelişme
17 Ağustos 2010 Salı 11:20

Polisi şehit eden saldırıda flaş gelişme

Konya'da radar kontrolü yapan polis memuru Ömer Durmaz'ın şehit olduğu saldırıda yeni bir gelişme yaşandı
 Konya'da radar kontrolü yapan polis memuru Ömer Durmaz (36)'ı şehit eden, bir astsubay başçavuşu yaralayan kurşunların aynı tabancadan çıktığı kesinleşti. Şehit polisin kayıp silahı ise hala bulunamadı.

Konya'nın Çumra İlçesi Bölge Trafik Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ömer Durmaz, 10 Ağustos tarihinde Konya-Karaman karayolu Avdul Köyü yakınlarında polis aracında şehit edilmesi olayında kullanılan silahın balistik incelemesi tamamlandı.

Kriminal raporuna göre, şehit polis Ömer Durmaz'ın öldürülmesinde ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Yüksel Durmuşcan'ın yaralanmasında bu silahın kullanıldığı belirlendi. İki olayda 7.65 milimetrelik ruhsatsız tabancanın kullanıldığı kesinleşti. Tutuklanan Hakan Dinçer, ifadesinde silahı bin 500 lira karşılığında eniştesi Mehmet Dikkafa'dan aldığını itiraf etmişti.

Öte yandan, şehit polis Ömer Durmaz'ın beylik tabancası ise yapılan tüm aramalarına rağmen bulunamadı. Kayıp silahın bulunması için jandarma ve polisin çalışması devam ediyor.

  JANDARMA TARAFINDAN VURULARAK YAKALANMIŞTI

Yozgat'daki Bozok Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü son sınıf öğrencisi Hakan Dinçer, 10 Ağustosta Konya-Karaman yolu Avdul Köyü yakınlarında polisi şehit ettikten sonra kaçmıştı. Polisin titiz çalışması sonucu Kuzucu Köyü'nde olduğu tespit edilen Hakan Dinçer'e polis ve jandarma ortak operasyon gerçekleştirmişti. Jandarmanın 'Dur' ihtarına tabancayla ateş ederek karşılık veren zanlı, 2 ayağından vurularak yakalanabilmişti.

Dinçer, ilk ifadesinde, "Uzun zamandır bir dışlanmışlık hissi içindeydim. Bu nedenle bunalımdaydım. Polisi yalnız gördüm, sıktım. Polisle husumetim yok" demişti. Hakan Dinçer, 13 Ağustos günü çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA