• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Polisi öldürmedim yardım etmek istedim
23 Kasım 2010 Salı 11:03

'Polisi öldürmedim yardım etmek istedim'

Konya'da radar uygulaması yapan resmi kıyafetli polis memurunu tabanca ile vurarak öldüren katil zanlısı ilk defa hakim karşısına çıktı...
Konya'da radar uygulaması yapan polis memurunu şehit ettikten sonrasilahını çalarak kaçan ve jandarmayla girdiği çatışmada bir de astsubayı yaralamasının ardından yakalanan şahıs, bugün ilk defa hakim karşısınaçıktı. Yakalandığında cinayeti itiraf eden zanlı, bu kez "Polise zararvereceklerdi, ben olaya müdahale ettim" dedi.

Konya 1. Ağır CezaMahkemesi'ndeki polis cinayeti davası bugün başladı. Duruşmaya tutuklusanık Hakan D, şehit polis Ömer Durmaz'ın eşi Seda Durmaz, yakınları,çok sayıda polis ve taraf avukatları katıldı. Takım elbise ile hakimkarşısına çıkan Hakan D. hakkında hazırlanan iddianame okundu. Savcıiddianamesinde, zanlı Hakan D'nin TCK'nin 82/1 maddesinin (g) bendinegöre kamu görevini yerine getirmekle görevli kişiyi kasten öldürme veöldürmeye teşebbüs suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis
cezasıyla cezalandırılması, TCK 265/1 ve 4 maddeleri gereğince kamu görevlisinekarşı görevini yapmasını engellemesi ve TCK 142/2 maddesi gereğince deöldürdüğü polisin silahını çalması suçunu işlediği için 5'er yıldan 10yıla, ruhsatsız silah bulundurduğu için de 3 yıla kadar hapislecezalandırılmasını talep ettiklerini söyleyerek savunmasını istedi.

"POLİSE ZARAR VERECEKLERDİ, BEN OLAYA MÜDAHALE ETTİM"

Sanık ise, mahkeme heyetine verdiği ifadede herkesi hayrete düşürdü.Hakan D. ifadesinde, "Yozgat'ta beni kimliğini bilmediğim kişiler takipetmeye başladı. Hayatımın tehlikede olduğunu düşündüm, durumu ailemeilettim. Olay günü polis otosunun bulunduğu yerde gizli kişilerin polise zarar vereceğini gördüm, motosikletimden inerek olaya müdahale ettim.Polis otosunun diğer tarafından birkaç el ateş ettim, arbede devamediyordu, bu kez de öteki taraftan ateş ettim. Daha sonra bana bir zarar gelecek diye
olay yerinden motosikletime binerek uzaklaştım.Yakalandığım gün jandarma bana 'dur' dediğinde sivil araçlardaolduklarını gördüm. Böyle bir olayı ilk defa yaşadığım için başkalarıolabileceğini düşündüğüm için 'dur' ikazına uymayıp kaçtım" dedi.

Müşteki avukatı ile hakimlerin sorularına da cevap veren sanık,motosikleti biriktirdiği parayla aldığını, silahı da can güvenliğinedeniyle yanında bulundurduğunu söyledi. Sanık Hakan D, daha öncecinayeti kendisinin işlediğini anlattığı ifadesini şuuru yerindeolmadığı için kabul etmezken, kendisinin psikolojik rahatsızlıklarıolduğunu da belirtti.

Mahkeme heyeti, olaydan sonra motosikletinebinerek kaçan Hakan D'yi gören tanığı dinledi. Mahkeme heyeti, sanıkHakan D'nin işlediği olayın hukuki anlam ve sonuçlarını algılayıpalgılamadığıyla ilgili gerekli psikiyatri raporunun alınması vedosyadaki diğer tanık eksikliklerinin giderilmesi için duruşmayı ileribir tarihe erteledi.

10 Ağustos 2010 tarihinde Konya-KaramanKarayolu Avdul köyü yakınlarında radar uygulaması yapan 2 çocuk babasıpolis memuru Ömer Durmaz (36), kendisine motosikletle yaklaşanüniversite 4. sınıf öğrencisi Hakan D. tarafından tabanca ile vurularaköldürülmüştü. Olaydan hemen sonra polis, radar kamerasına yansıyangörüntü sayesinde katilin kimliğini tespit etmişti. Polis ve jandarmaekiplerinin bir gün sonra yaptığı çalışma sırasında Kuzucu köyündesaklandığı belirlenen zanlı Hakan D, girdiği çatışmada

JandarmaAstsubay Kıdemli Başçavuş Yüksel Durmuşcan'ı yaraladıktan sonraayaklarından vurularak etkisiz hale getirilip yakalanmıştı. 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA