• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Polis teşkilatının 167. kuruluş yıl dönümü
10 Nisan 2012 Salı 22:15

Polis teşkilatının 167. kuruluş yıl dönümü

Polis teşkilatının 167. kuruluş yıl dönümü Konya'da düzenlenen etkinlikle kutlandı.
Polis teşkilatının 167. kuruluş yıl dönümü Konya'da düzenlenen etkinlikle kutlandı.
Polis Evi'ndeki etkinlikte konuşan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, son 10 yılda polis teşkilatında ciddi bir düzelme eğilimi görüldüğü belirtti.
      Bu düzelmede devletin aldığı stratejik kararların da katkısının olduğuna değinen Doğan, ''Türk polis teşkilatı son 10 yılda, her geçen yıl bir önceki yıldan daha iyi noktalara doğru kendisini getiriyor. Bugün artık halkın yüzde 80'inin güvenini kazanmış bir polis teşkilatından söz ediyoruz. Bu çok iddialı ve yüksek bir rakam'' dedi.
      Halkın güvenini sarsmamak için disiplinli olan örgütün bunu muhafaza etmesi gerektiğini vurgulayan Doğan, şunları kaydetti:
      ''Konya Emniyet Müdürlüğü ülke çapında örnek olacak projelere imza atıyor. Polisin çalışma saatleri oldukça yoğun ve sertti. Emniyet Müdürlüğü buradan hareketle çalışma saatlerini yeniden düzenledi ve polisler 12-12 çalışırlardı sonra 12-24 bir uygulama görmüştük, bugün artık Konya Polisi 8-24 çalışmasına örneklik ediyor. Göreceğiz ki; böyle hizmet eden polis, halka daha çok güven verecek.''
      Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de amaçlarının insana hizmet etmek olduğunu belirtti.
      Konya'nın 1 milyon 100 bin nüfusu ve göç alan konumuyla bir büyükşehir statüsünde olduğuna değinen Akyürek, ''Konya'mız genel göstergelerde, istatistiklerde, diğer şehirlerle kıyaslandığında bir huzur şehri konumunda. Emniyet teşkilatımızın Konya'nın huzur şehri olması için gösterdikleri çaba ve fedakarlıklar nedeniyle, canlarını, mallarını ve mesailerini bu uğurda harcamaları sebebiyle şehrimiz adına teşkilatımızın bütün mensuplarına teşekkür ediyorum. Teşkilatımızın 167. yılını tebrik ediyorum'' diye konuştu.
      Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal ise emniyet teşkilatının yasalardan aldığı gücü, milletten aldığı destekle birleştirerek, huzur ve güven ortamını temin etmeyi amaçladığını ifade etti.
      Amaçlarını gerçekleştirmek için insan odaklı hizmet anlayışını benimseyerek, güvenlik hizmetlerini çağın teknolojileriyle donattıklarına vurgu yapan Namal, ''Kurulduğu günden bu güne kadar vatandaşlarımızın canı pahasına bertaraf etmiş teşkilatımızın, bundan sonrada gayretlerinin ve fedakarlığının devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır'' ifadesini kullandı.
      Konuşmaların ardından vazife malulü Gazi Ömer Özen, Yücel Açıkkapu ve İsmail Ercan'a devlet övünç madalyası verildi.
      Daha sonra görevinde başarılı olan polis memurları ile okullarda yapılan şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA