• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Polis çok sayıda adrese baskın yaptı
21 Şubat 2013 Perşembe 15:59

Polis çok sayıda adrese baskın yaptı

Konya polisi, yaptığı çalışma sonucu bir günde birçok hırsızlık olayına karışan 9 şüpheliyi yakaladı.
Konya polisi, yaptığı çalışma sonucu bir günde birçok hırsızlık olayına karışan 9 şüpheliyi yakaladı. Yakalanan şüphelilerden birinin olmayan tek kolunu kullanarak yardım bahanesiyle girdiği iş yerlerini soyduğu, bir başkasının ise camiye namaz kılma bahanesiyle girip çantaları çaldığı belirlendi.
Edinilen bilgiye göre, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık, Oto Hırsızlık Büro Amirliği ve Güven Timleri ekipleri, hırsızlıkla mücadele amacıyla her gün belirle noktalarla çalışma yapıyor. 1 gün boyunca yapılan çalışmalar sonrasında bir birinden farklı hırsızlık olaylarına karışan 9 şüpheli yakalandı.
TEK KOLLU HIRSIZ YAKALANDI
Yakalanan 9 şüpheliden Nuri K. ve Samet Z’nin merkez Selçuklu ilçesinde bulunan Hacıveyis Camisi’ne namaz kılma bahanesiyle girerek, camiye gelen bir kişinin cep telefonu ve tablet bilgisayarını çalarak kaçtı. Güven timleri şüphelileri çaldıkları malzemelerde birlikte yakaladı.
Bir başka hırsızlık şüphelisi Ramazan K. ise, doğuştan dirsek altından itibaren olmayan kolunu kullanarak yardım bahanesiyle bir diş hekiminin bürosuna girdi. Bir süre burada oyalayan şüpheli telefonu çalarak kaçtı. Ramazan K., polis ekipleri tarafından olmayan tek kolu sayesinde kısa sürede belirlenerek yakalanıp gözaltına alındı.
MİSAFİR OLDUĞU EVİ SOYDU
Hırsızlık olayın karışan şüphelilerden Özkan Ö., Ankara’da bir arkadaşının arkadaşına misafir oldu. Burada bir gece kalan Özkan Ö., arkadaşının dizüstü bilgisayarını alarak ortadan kayboldu. Konya’da polis ekipleri yaptığı uygulamada şüphelendiği şahsı durdurarak dizüstü bilgisayarını inceledi. Yapılan araştırmada şüphelinin, bilgisayarı misafir olduğu arkadaşı Özkan Ö’nün evinden çaldığı belirlendi.
SEVGİLİSİ İÇİN TEK TAŞ YÜZÜK ÇALDI
Konya polisi hırsızlıkla ilgili çalışmasını yaparken bir sarrafa giren şüphelilerin yer değiştirme taktiği ile hırsızlık yaptığını öğrendi. Polis, yaptığı incelemede şüphelilerin imitasyon tek taş yüzük bırakarak yerine gerçek olan tek taşı aldıklarını belirledi. Yapılan çalışma sonucu polis tek taş yüzük çalan şüpheliler Kamil B. ve Yaşar B’yi belirleyerek yakaladı. Yakalanan şüpheliler sevgililerine hediye alamadıkları için tek taş yüzük çaldıklarını itiraf etti.
Öte yandan, çalışmalarını sürdüren polis ekipleri, bir otomobilin camını buji ile kırarak içerisinden diz üstü bilgisayar ve harici disk çalan 2’si çocuk 3 şüpheliyi yakaladı. Yakalanan şüphelilerin tamamının hırsızlıktan kaydının bulunduğu öğrenildi. Şüpheliler, Asayiş Şubesi'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA