• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Play-off geri geliyor
31 Temmuz 2012 Salı 12:50

Play-off geri geliyor

TFF yeni hazırladığı Türkiye Kupası statüsü ile play-off sistemini yeniden hayata geçirme kararı aldı. Yeni statüye göre kupada son 8'e kalan takımlar play-off mücadelesiyle kupaya uzanacak.
Uzun süren play-off tartışmalarının ardından Spor Toto Süper Lig statüsüyle ilgili son sözünü söyleyen Türkiye Futbol Federasyonu, asıl radikal değişimi Türkiye Kupası'nda yaptı...
TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in Ankara'daki genel kurulda "Türkiye Kupasını çok cazip ve renkli hale getireceğiz" diyerek ilk sinyallerini verdiği Türkiye Kupası'nın yeni statüsü belli oldu...
 
sporx'in haberine göre "Türkiye Kupası Türkiye'yi kucaklıyor" sloganıyla yürürlülüğe girecek olan ve kısa bir süre sonra TFF tarafından açıklanacak olan kupanın yeni statüsüne göre Türkiye'deki tüm illerin takımlarının Türkiye kupasında mücadele etmesi sağlanacak. Bu sezona kadar toplamda yaklaşık 60 maçın oynandığı Türkiye Kupası'nın bu yeni statüsüne göre kupada toplam 177 karşılaşma yapılacak.
BAL Lig'inden Süper Lig'e kadar bir çok takımın katılacağı bu kupanın sonunda ilk 8'e kalan takımlar iki grup halinde oynanacak olan play off sistemiyle kupaya ulaşmış olacak. Spor Toto Süper Lig'de denenen ve beraberinde büyük tartışmaları getiren play off sistemi, bu sezon da Türkiye Kupası ile birlikte yeniden sahne almış olacak. TFF'nin yeni kupa statüsüne göre kupa 32 BAL Ligi ve 54 3.lig takımlarının tek maç eleminasyon usulü ile karşı karşıya gelmeleriyle start alacak.
 
Oynanacak maçların ardından 86 takımın 43 tanesi bir üst tura yükselecek. Ardından alttan gelen 43 takıma, 2. Lig, 1. Lig ve Avrupa kupalarına katılmayan Spor Toto Süper Lig'deki 13 takımın ilave edilmesiyle 108 takımın iştirak edeceği 2. kademe maçları yine tek maç eleminasyon usulu ile karşı karşıya gelecek. Kalan 54 takım tek maç eleminasyon usulu ile bir kez daha karşı karşıya gelmesiyle takım sayısı 27'ye düşecek. Bir sonraki turda bu 27 takıma Avrupa kupalarında mücadele edecek olan 5 takım ilave edilecek.
Bu 32 takım tekrar kendi aralarında tek maç eleminasyon usulu ile karşı karşıya gelecek. Geriye kalan 16 takım bir kez daha tek maç eleminasyon usuli ile oynadıktan sonra Play Off'a kalan 8 takım belli olacak. Kalan 8 takım 4'erli iki grup halinde çift devreli bir lig oynayacak. Kupada son 8'e kalan takımlar oynayacakları bu play off sisteminde grup maçları tamamlandıktan sonra çapraz eşleşmelerle önce yarı final ardından final oynayacak takımlar belli olacak.
TFF'nin üzerinde son rutuşlarını yaptığı ve kısa süre içinde duyuracağı bu statüyle birlikte kupanın yayın hakkının muammel bedelini ise yaklaşık 11 milyon dolar olarak belirtediği öğrenildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA