• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Platini topu TFFye attı
28 Mart 2014 Cuma 09:33

Platini topu TFF'ye attı

UEFA Kongresi'nde basın mensuplarının karşısına geçen UEFA Başkanı'na Fenerbahçe aleyhindeki şike davası süreci soruldu.

Kazakistan'ın Başkent'i Astana'da yapılan 38. UEFA Olağan Kongresi sonrası UEFA Başkanı Michel Platini ile UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, basın toplantısı düzenledi. Platini'ye yöneltilen sorular ülkemizde '3 Temmuz' sürecinden sonra başlayan şike soruşturmasında Fenerbahçe aleyhindeki dava sürecinin UEFA için sona erip ermediği yönündeydi. Trabzonspor avukatlarının sürecin bitmediğini savunduğunu aktaran bir gazeteci, Platini'ye 'Dava süreci yeniden başlar mı?' diye sordu. Platini, Fenerbahçe'yle ilgili şike sürecinin sona erdiğini, dosyanın kapandığını ve TFF'nin Fenerbahçe'yi şampiyon ilan etmesi ile ilgili kararının da TFF'yi ilgilendirdiğini, bunun kendilerinin sorunu olmadığını açıkladı, 'Burada sözü Gianni'ye bırakıyorum. Biliyorum ki yine aynı yanıtı verecek' diyerek pası UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino'ya attı. Infantino ise önceki gün kullandığı ifadeleri tekrarladı: 'Fenerbahçe aleyhindeki 'şike davası' süreci UEFA için sona erdi. UEFA Disiplin Kurulu, Beşiktaş'a 1 yıl, Fenerbahçe'ye de 2 yıl Avrupa kupalarından men cezası vermiştir. Bu konuda söyleyebileceğim başka bir şey yok. Bundan sonrası kişilerle ilgili kısımdır. Orada da CAS'ın gerekçeli kararını bekliyoruz. Ona göre bir değerlendirme yapacağız.'

BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK

Bu açıklamaların ardından Platini'ye şike süreciyle ilgili 'UEFA ile Türk yargısı Fenerbahçe'ye ceza verdi. TFF ise vermiyor. Şampiyonluk kupasını Trabzon'a göndermiyor. Bu konuda TFF'ye bir baskı yapacak mısınız?' sorusu yönetildi. Platini bu soruya, 'Biz kendi sorumluluk alanlarımızdan sorumluyuz. Gerisi ulusal federasyonlara kalmıştır. TFF'nin veya başkanının ne yapacağını gidin onlara sorun. Biz karışmayız. UEFA olarak biz üzerimize düşeni yaptık' yanıtını verdi.

EURO 2016 ülkelerine 301 milyon Euro

UEFA İcra Kurulu, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2016) katılacak 24 takıma 301 milyon Euro dağıtılmasına da karar verdi. Bu çerçevede, finallere gitme hakkı kazanan takımlara 8'er, şampiyon olan takıma ise 27 milyon Euro ödeme yapılacak. Toplantıda kabul edilen 'HatTrick 4' adındaki finansal bölüştürme şemasına göre UEFA, üye federasyonların faaliyetleri ve uzun vadeli yatırımlarını desteklemek için de 600 milyon Euro tahsis edecek.

Kongreden satırbaşları

- UEFA Başkanı Michel Platini, futboldaki ırkçılık konusuna da değindi. Platini, ırkçılık yapan seyircilerin mümkün olduğu kadar stadyumlara girişlerine izin verilmemesine istisnasız uygulanması gerektiğine işaret etti.

- 38. UEFA Olağan Kongresi'nde Türkiye'yi TFF Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Alkin temsil ederken, kongrenin yapıl-dığı salondaki fuayede de UEFA'ya üye ülkelerinin bayrakları yer aldı.

- Genel kurul başlangıcında hayatını kaybeden futbol adamları için saygı duruşunda bulunulurken, üyelere 60. yıl nedeniyle hazırlanan geçmiş UEFA başkanlarının ve turnuvalarda atılan güzel gollerin görüntüle- rinin öykü edildiği video görüntüsü de sunuldu.

UEFA Uluslar Ligi 2018'de başlıyor

UEFA Uluslar Ligi'nin 2018 ile 2022 yılları arasında erkeklerde A Milli Takım düzeyinde başlatılmasına karar verdi

- UEFA Uluslar Ligi'nde başarılı olan milli takımların UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine kalma şansı daha da artacak ve söz konusu uygulama ilk olarak EURO 2020'ye katılacak takımların belirlenmesinde etkin rol üstlenecek.

- UEFA Uluslar Ligi'nin nihai formatı henüz belirlenmezken, üye federasyonlar nezdinde yapılacak görüşmelerin ardından son halini alacak.

- UEFA Uluslar Ligi'ne katılacak 54 takım, UEFA'nın yaptığı milli takımlar sıralamasına göre 4'lü gruba ayrılacak ve turnuvada üst gruplara yükselenler veya şampiyon olanlar EURO Play-Off'larına doğrudan katılacak.

- Nihai karar öncesindeki plana göre, EURO 2020'den önce ayrılan gruplar da kendi içinde 3'lü ve 4'lü alt gruplara ayrılacak ve birbirleriyle 2018 yılının Eylül ve Kasım ayları arasında 4 ila 6 maç oynayacak.

Şikeye 11 maddelik yeni çözüm

UEFA Olağan Kongresi'nde şike ve rüşvetle mücadele konusunda çözüm önerisi 54 üye federasyonunun oybirliğiyle kabul edildi. Platini, 'Üyelerimize, sporun ruhunu tehdit eden bu belayla başa çıkmaları için tam destek vereceğiz' dedi

- Federasyonların, ülkelerindeki futbol ailesinin korunması için uyumlu bir plan dahilinde eğitimler vermesi

- Düzenlemeleri uygun hale getirmek (asgari standartlar belirlemek ve zaman aşımını kaldırmak)

- Rapor verme sistemini yürürlüğe koymak

- Üye ülkelerdeki kanun uygulayıcı kurumlarla işbirliği yapmak

- Şikeye bulaşmış şahıslara ağır cezalar vermek

- Ülke federasyonlarının her birine 'bütünlüğü sağlamakla sorumlu yetkililer' göndermek

- Federasyonlara ayrıca UEFA'nın organize ettiği organizasyonlarda mücadele edecek kulüp ve takımlara dağıtmaları için 'Fark et, reddet, rapor et' ismindeki kampanyayla ilgili gereçler sağlamak

- Şike şüphesi olan maçlarla ilgili futbol mercileri ve kanun uygulayıcılarla sürekli irtibat halinde olmak

- UEFA yönetimiyle sürekli bilgi alışverişinde bulunmak

- Bahis Sahtekarlığını Tespit Sistemi (BFDS) ve bütünlük yetkilileri ağına ek olarak 4 dilde hizmet veren bir telefon hattı oluşturmak

- 1 Temmuz'dan itibaren rapor etme sistemini desteklemek için uefa.org altında 7 dilde yayın yapan bir internet sitesi kurmak

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA