• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Plastik ürünlere karşı önyargılı olunmamalı
20 Haziran 2012 Çarşamba 13:26

Plastik ürünlere karşı önyargılı olunmamalı

Kompen PVC Genel Müdürü Erdal Küçükşehir, plastik ürünlerin sağlıksız olduklarına dair var olan önyargının yanlışlığını bilimsel araştırmaların ortaya çıkardığını belirtti.
Kompen PVC Genel Müdürü Erdal Küçükşehir, plastik ürünlerin sağlıksız olduklarına dair var olan önyargının yanlışlığını bilimsel araştırmaların ortaya çıkardığını belirtti.
Kombassan Holding'in PVC sektöründe faaliyet gösteren şirketi Kompen PVC'nin Genel Müdürü Erdal Küçükşehir, sağlık konusunda plastik ürünlere karşı bir önyargı bulunduğunu, ancak bu önyargının yanlış olduğunu belirterek, “Plastik ürünlerin sağlıksız olduklarına dair var olan önyargının yanlışlığını bilimsel araştırmalar söylüyor” dedi. Avrupa Parlamentosu tarafından Avusturyalı bağımsız bir denetim kuruluşuna hazırlatılan ‘Plastiklerin Çevreye Etkileri’ başlıklı raporun plastik kullanımı ile yılda 46 bin otomobilin harcadığı enerji kadar tasarruf yapılabileceğinin belirtildiğini ve plastik tercihi ile Belçika’nın toplamı kadar karbondioksit emisyonunun azaltılabileceğinin açıklandığını vurgulayan Küçükşehir, “Bu rapor sonucunda plastik kullanımı ile doğal kaynakların tüketilmesi ve enerji tasarrufu başta olmak üzere birçok konuda avantaj sağlanacağı ortaya çıkmaktadır. Bu olumsuz ön yargıyı yıkmak için sektör temsilcilerine büyük görev düşüyor” şeklinde konuştu.
PVC sektörünün en önemli dezavantajının hammadde ihtiyacı olduğunu kaydeden Kompen PVC Genel Müdürü Küçükşehir, Türkiye’nin 2011 yılında 10 milyar dolarlık hammadde ithalatı yaptığını ve plastik hammadde ihtiyacının yüzde 85’inin ithalat ile karşılandığının altını çizerek hammadde konusunda ülkemizin dışa bağımlı olduğunu vurguladı. Plastik sektörünün sorunları arasında yer alan navlun maliyetlerinin yüksekliği sorununa da değinen Kompen PVC Genel Müdürü Erdal Küçükşehir, ‘’Türkiye ara mamül üreticisi bir ülke ve ülkemizde navlun yani nakliye bedelleri çok yukarılarda. Özellikle Anadolu’da yatırım yapan plastik sektör temsilcilerimizin en büyük problemi nakliye maliyetleridir. Kendimizden örnek vermek gerekirse, biz hammadde alırken ciddi navlun bedelleri ödüyoruz. Ürettiğimiz pvc pencere ve kapıları ihraç ettiğimiz ülkelerden biri Libya’dır. Ürünlerimizi Mersin Limanı’ndan Libya’ya gönderirken ödediğimiz navlun bedeli ile ürünlerimizi Konya’dan Mersin Limanı’na gönderirken ödediğimiz navlun bedeli hemen hemen aynı seviyede. Bu örnek sektörümüzün navlun maliyetleri sorunun anlaşılması sağlayacaktır” diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA