• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Planlı gelmişler
24 Eylül 2013 Salı 09:18

Planlı gelmişler

Beşiktaş-Galatasaray derbisindeki olaylarla ilgili 4 spor savcısı soruşturma başlatırken, polisin ilk tespitleri sahayı basan grubun organize hareket ettiğini ortaya koydu.

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde çıkan olaylarla ilgili ilk tespitler stadyum işgalinin organize bir şekilde yapıldığı ihtimalini ortaya koydu. 8 bilet turnikesinin kablolarının maçtan önce kesildiği ve böylece çok sayıda şahsın stada biletsiz bir şekilde girmeyi başardığı ortaya çıktı. Aynı zamanda stada giden 3 kapının da kırıldığı tespit edildi. Olay çıkaran taraftarlar 11 noktadan stada sızmayı başardı. Ayrıca bazı taraftarların engelli girişinin duvarından stada girdiği fotoğraflarla belgelendi. Olimpiyat Stadı'nda yaşanan olaylarla ilgili ilginç bir ayrıntı daha ortaya çıkarıldı. Olaylı derbi öncesi maçta en az 1530 özel güvenliğin görevlendirilmesi kararı alınmıştı. Ancak Beşiktaş klübünün bu karara uymayarak 970 kişiyi görevlendirdiği öğrenildi. Güvenliğin yetersizliği olayların büyümesine neden oldu.

KAMERA KAYITLARI İNCELENİYOR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin sürdürdüğü soruşturmada stadyumdaki 20 yüksek çözünürlüklü kameranın görüntüleri inceleniyor. Yayıncı kuruluşun kaydettiği görüntüler de izlenerek sahaya inen şahıslar tespit edilecek. Sahayı işgal eden bazı şahısların 'tekbir' getirerek sahaya zarar verdiği ve güvenlik görevlilerine saldırdığı iddia ediliyor. Öte yandan Beşiktaş taraftar gruplarından konuyla ilgili farklı açıklamalar geldi. Çarşı grubu, çıkan olaylarla ilgili 1453 Kartallar isimli taraftar grubunu işaret etti. Ancak taraftar grubunun resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada iddialar yalanlandı. 'Biz şiddet yanlısı taraftar değiliz; sahaya atlayanlardan değil; Beşiktaş'ımıza tam destek verenlerdeniz. Bizim için 'sahaya indiler' diyorsunuz, nedir elinizdeki ispatlar? Biz Beşiktalıyız ve bu oyunlara gelmeyiz. Biz Beşiktaş'ımızın şampiyon olması için çabalayan, bunun için elinden geleni yapan taraftarlarız, şiddet nedir bilmeyiz.'

TRİBÜNDE SİYASET İSTEMİYORUZ

Açıklamada, 1453 Kartallar grubunun AK Parti tarafından kurdurulduğu iddiaları da yalanlandı. 'Bizler herhangi bir partinin kurduğu taraftar oluşumu değiliz. Biz tribünde siyaset istemiyoruz. Allah şahidimizdir bir kez bile şiddet yanlısı olmadık, bir kez bile sahaya inmedik, bir kez bile Beşiktaş'ımızı desteklemekten vazgeçmedik.'

Öte yandan MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan da, 'Çeşitli haber sitelerinde 'ülkücü' olarak adı geçen 1453 Kartalları isimli tribün grubunun lideri olarak lanse edilen Aşkın Aydoğmuş'un partimiz ya da camiamızla herhangi bir bağı yoktur' dedi.

1 yıl stadlara giremeyecekler

Derbinin son dakikalarında sahaya giren 69 seyirciye 1 yıl boyunca spor müsabakalarını seyirden men cezası verildi. Gözaltına alınan taraftarlar dün serbest bırakıldı. 19 kişi hakkında da alkol, uyuşturucu ve meşale bulundurmak suçlarından işlem yapıldı.

Kulüplere yazık oluyor

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde çıkan olayları Twitter hesabından değerlendiren İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 'Kulüplerimize yazık oluyor' dedi. Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan maçta taraftarlardan bir kısmı sahaya inmiş ve maç tatil edilmişti. Mutlu, 'Şehrimizin iki değerli kulübünün zevkli ve tatlı rekabette geçmesini dilediğimiz müsabakası üzüntülere vesile oldu. Kulüplerimize yazık oluyor.' ifadelerini kullandı.

Polis asla gaz sıkmadı

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, derbi maçta çıkan olaylarda gaz kullanılmadığını söyledi. Çapkın, 'Asla gaz sıkılmadı. Neden gaz sıkıldı deniyor anlamıyorum, bilmiyorum da. Polis oldukça soğuk kanlı hareket etti. Sportif bir sebep sonuç ilişkisi. Onun dışında herhangi birşey aramanın anlamı yok. Olmamalıydı üzücü bir şey. Altında başka bir şey aramaya gerek yok' dedi. Çapkın, olayla ilgili operasyonların devam edeceğini söyledi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA