• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PKKya şok operasyon! 3 ülkenin iş birliği ile...
29 Kasım 2017 Çarşamba 13:33

PKK'ya şok operasyon! 3 ülkenin iş birliği ile...

Türk savaş uçakları, Irak’ın kuzeyindeki Asos bölgesindeki PKK terör örgütü hedeflerine hava harekatı düzenledi.

Barzani’nin referandum yoluyla ülkeyi bölme girişiminin ardından tesis edilen Türkiye- Irak-İran işbirliği meyvelerini veriyor. TSK, Irak ve İran ile terörle mücadele ve istihbarat işbirliği kapsamında bu bölgeye ilk kez operasyon düzenledi.

Erbil'in doğusunda, Kandil'in güneyinde, Süleymaniye'nin kuzeydoğusunda kalan Asos bölgesindeki terörist hedefler, önceki gece kapsamlı bir hava operasyonuyla vuruldu. Türkiye sınırının 180 km. güneyine düzenlenen harekat, bölücü terör örgütü PKK’ya kuruluş yıldönümü olan olan 27 Kasım'da şok yaşattı.

ASOS'TA 41 HEDEFE BOMBA YAĞDIRILDI

Hava harekatında, teröristlerin “akademi” olarak adlandırdıkları ve eğitim yaptıkları yerler ile barınma alanları yerle bir edildi. TSK’dan dün yapılan açıklamada, önceki gece saatlerinde yapılan kapsamlı bir hava harekatı ile bölücü terör örgütüne ağır darbe indirildiği bildirildi. Açıklamada, “Irak'ın kuzeyindeki Asos bölgesinde, bölücü terör örgütüne ait olduğu tespit edilen barınak, sığınak, tünel ve benzeri toplam 41 hedef 27 Kasım 2017 tarihinde icra edilen hava harekatı neticesinde başarıyla tahrip edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

 

HİK UÇAĞI DA DESTEK VERDİ

Hava harekatına yaklaşık 30 savaş uçağı katıldı, uçaklar yaklaşık 30 sorti yaptı. Irak hava sahasına giren uçaklar, art arda hedefe yönelerek, İHA’lar tarafından önceden belirlenen terörist inlerine, yaklaşık 50 ton ağırlığında 60’a yakın bomba bıraktı. Operasyona, yakıt ikmal ve Havadan İhbar Kontrol (HİK) uçağı da destek verdi. Radarlar ve elektronik karıştırıcılarıyla operasyonlara önemli katkı sunan ve uçan karargah olarak da bilinen HİK uçağının da harekata katılmış olması, operasyonun kapsamı ve büyüklüğünü ortaya koydu.

Asos bölgesine düzenlenen hava harekatı, bölgeye yakın bir nokta olan Süleymaniye’de panik yarattı. Hava saldırılarının şiddeti, yakın köylerde evlerin camlarının kırılmasına sebep oldu.

ZAP VE METİNA'DA 8 TERÖRİST ETKİSİZ

Ayrıca; Irak'ın kuzeyindeki Zap ve Metina bölgelerinde, hudut hattındaki karakol ve üs bölgelerine saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen 8 terörist hava harekatıyla etkisiz hale getirildi. İki mağara da imha edildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA