• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Pkkya Medya Darbesi
20 Aralık 2011 Salı 11:46

Pkk'ya Medya Darbesi

Terör örgütü PKK'ya yakınlığı ile bilinen medya kuruluşlarına eşzamanlı operasyon...
Terör örgütü PKK'yı da içinde barındıran KCK'ye yönelik operasyonlar devam ediyor. İstanbul başta olmak üzere birçok ilde KCK'nın basın komitesine eşzamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon düzenlenen yerler arasında terör örgütüne yakınlığı ile bilinen internet sitesi ve haber ajansı da bulunuyor. Dicle Haber Ajansı( DİHA), ANF, Özgür Gündem, Özgür Halk, Etik Ajans ve Roj TV'ye operasyon düzenlendi. Operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı ve aramalar devam ediyor.
Operasyon düzenlenen kuruluşların, teröristbaşı Öcalan'ın söylemlerini ve talimatlarını örgüt kadrolarına ulaştırdığı ve örgütün propagandasını yaptığı iddia edildi.  Yine iddiaya  göre bu bu kuruluşlar, terör örgütü tarafından Kuzey Irak'ta düzenlenen  Basın Konferansına katılarak  yeni stratejileri basın-yayın yoluyla örgütün alt kadrolarına ulaştırdılar.
Gözaltına alınanlar arasında, Birgün Gazetesi muhabiri Zeynep Kuray( Sarp Kuray'ın kızı), Vatan gazetesi muhabiri Çağdaş Ulus ve  AFP foto muhabiri Mustafa Özer de var.
İstanbul'da 20 gözaltı
İstanbul’da KCK terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda 20’nin üzerinde kişi gözaltına alındı. Sabaha karşı eş zamanlı olarak baskın düzenlenen adreslerde gözaltına alınan şüpheliler, Adli Tıp Kurumu’nda sağlık kontrolünden geçirildi. Operasyonda gözaltı sayısının artabileceği belirtildi. Bu arada baskın sırasında evinin penceresinden atlayarak kaçmaya çalışan bir bayan şüpheli ayağından yaralandı. Sağlık kontrolünden geçirilen bayan şüphelinin polislerin yardımı ile yürüdüğü gözlendi.
Diyarbakır’da KCK operasyonu
Diyarbakır'da terör örgütü KCK’ya yönelik bir operasyon yapıldı. Aralarında basın kuruluşları ile bazı basın mensuplarının evlerinde arama yapılıyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 04.00’da eş zamanlı operasyon başlatıldı. Diyarbakır’da merkez dört ilçede bulunan 10 noktada arama yapıldı. Aralarında bazı basın kuruluşlarının da bulunduğu adreslerde ise aramalar devam ediyor. 6 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. CİHAN
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA