• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PKKya Kürt Darbesi!
14 Eylül 2012 Cuma 10:17

PKK'ya Kürt Darbesi!

PKK'nın Şemdinli'de uğradığı hezimetin detaylarını gün yüzüne çıktı.
Güvenlik güçleri mayın ve pusu tuzaklarına karşı sevkiyatları helikopterle yapmaya başlayıp devriye sayısını da azaltınca terör örgütü karayollarındaki yol kesmeleri artırdı. Şemdinli baskını öncesi de yol kesen PKK'lılar, vatandaşlara "Şehri almak için geleceğiz. Her evde bize yardımcı olacak birini bulundurun" diye gözdağı verdi.
HALK KAPILARINI TERÖRİSTLERE AÇMADI
Ancak PKK umduğunu bulamadı. Halk teröristlere evlerini açmadı. Halkla güvenlik güçlerini karşı karşıya getirme planı tutmadı. Yakalanan iki teröristin itirafları ve istihbarat bilgileriyle hazırlıklı olan güvenlik güçleri, inşaatlardan ateş açan PKK'lıların arkasına helikopterle indirme yaptı. Çembere alıp büyük darbeyi vurdu.
Hezimetten bölge halkını sorumlu tutan PKK nın tehdit yağdırmaya başladığı öğrenildi. "Ceza listeleri" oluşturduğu ileri sürüldü.
DESTEK OLMADINIZ
Hezimete uğrayan PKK halkı “Destek olmadınız” diye tehdit ediyor. Büyük zayiat verdiği baskının ardından terör örgütünün 'Bastırdık ama siz isyan etmediniz bizi yarı yolda bıraktınız. Sorumlular cezalandırılacak' şeklinde Şemdinli'de tehditler savurduğu öğrenildi. PKK'nın yöre halkından bazı isimleri de kayıt altına aldığı ve listeler tutarak birçok vatandaşı dağa götürüp sorgulamaya başladığı belirtildi. Örgütün hedefine ulaşamamasında, saldırı öncesi teslim olan iki teröristin ifadeleriyle güvenlik güçlerinin teyakkuza geçmesi ve askeri birimlerin deşifre olan PKK'lı gruplara havadan indirmeyle yaptığı operasyon da etkili.
HER EVDE BİR KİŞİ BIRAKIN
PKK'nın Şemdinli baskınından önce ilçeye gelen alanlarda yol kontrolü adı altında eylemlerle propaganda yaparak halkı 'serhildan' adı verilen başkaldırıya ortak etmeye çalıştığı belirlendi. Güvenlik güçlerinin mayınlar ve pusu ihtimaline karşı karadan sevkiyat yapmadığı ve özellikle Kobra, Skorsky tipi helikopterlerle alan hakimiyeti sağladığı, havadan indirmelere yöneldiği belirlendi. Ayrıca yollarda devriye gezen araçların sayısının da azaltıldığı ve sadece Kirpi tarzı mayınlara karşı güvenli araçlarla devriye yapıldığı görüldü.
Bu yeni konseptten faydalanmak isteyen PKK'lıların kırsal alandaki yollara rahatlıkla inebildiği belirtildi. Büyük eylem öncesinde PKK'lıların yol kontrolü diyerek yaptığı eylemlerden birine maruz kalan ve güvenlik gerekçesiyle adını yazmadığımız Hakkârili vatandaş, biri kadın 3 kişinin yolu keserek kendilerine, "Biz Şemdinli'yi basacağız.Her evde bize yardımcı olması için bir eleman bulundurun. Gerekirse evlerinizi de boşaltın. Şehri almak için geleceğiz" dediğini söyledi. Kentte saldırı olacağını hızla yayılmasına rağmen PKK'lıların vatandaşların evlerine girerek kenti alma planına halkın destek vermemesi üzerine boşa çıktığı öğrenildi. Bu nedenle PKK'lıların sadece Şemdinli'nin birçok alanında bulunan ve Polis ÖzelHarekât ile jandarma gibi stratejik binaların karşısında da yer alan inşaatları kullandığı saptandı. İnşaatlardan birçok güvenlik binası, kamu kuruluşu ve eğitim merkezlerine saldırıldığı belirlendi.
KENTTE KORKU İMPARATORLUĞU
Şemdinli'de akşam saatleri sonrasında kent hayalet şehre dönüyor. Yol kontrollerinin de sık ve düzenli şekilde yapılmaması nedeniyle, PKK'lıların elini kolunu sallayarak kentte korku imparatorluğu kurmaya çalıştığı kaydedildi.
Şehir merkezine giden vatandaşların araçlarını yolda durduran PKK'lıların silah zoruyla bu araçlarla kente geldiği belirtildi. Yol kontrolü olmayan alanda araçlara binen teröristlere vatandaşların da silah zoru ile destek vermek zorunda kaldığı söylendi. PKK'lıların sivil kıyafetle Şemdinli'nin içine kadar geldiği ve bazı zamanlarda alışverişlerini dahi yaptığı, halkın da bu yabancıları tanımasına rağmen çoğu zaman bir şey yapamadığı belirtildi. PKK'lıların keşif yaparak saldırılar için istihbari bilgi de topladığı kaydedildi. PKK'lıların dağlık alan yakın köylerde konuşlandığı ve saldırı öncesinde mühimmatı da buradaki alanlarda depoladığı belirtildi. Buradaki köylerden erzak ihtiyaçlarını da karşıladığı kaydedildi. Şemdinli yol inşaatında çalışan işçilerin de PKK tarafından tehdit edildiği öğrenildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA