• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PKKya büyük darbe; Bingöl sorumlusu yakalandı
27 Aralık 2011 Salı 08:59

PKK'ya büyük darbe; Bingöl sorumlusu yakalandı

PKK'ya karşı ara vermeden devam eden operasyonların sonuncusunda terör örgütünün Bingöl kırsalındaki büyük sığınaklarından biri daha imha edildi.
PKK'ya karşı ara vermeden devam eden operasyonların sonuncusunda terör örgütünün Bingöl kırsalındaki büyük sığınaklarından biri daha imha edildi.

Bingöl Valiliği'nden yapılan açıklamada 'Zindan' kod adlı terörist ile örgütün bölge sorumlusu ve İran uyruklu Şiyar kod isimli teröristin sağ olarak yakalandığı duyuruldu. Teröristlerin üzerinde yapılan aramada 2 adet el bombası, 2 adet tabanca, tabancalara ait şarjör ve mühimmat ele geçirildi. Yakalanan 2 teröristin daha önce Nisan 2010 tarihinde Sarıyayla Jandarma Karakol Komutanlığı'na ve Temmuz 2011 tarihinde Bingöl Karlıova ilçe merkezinde korucubaşı Hacı Alan'ın şehit edilmesi eylemlerine katıldığı belirtildi.

Sağ olarak yakalanan teröristlerden alınan bilgiler doğrultusunda, Jandarma Özel Harekât, korucu timleri ve patlayıcı madde uzmanlarının katıldığı operasyonda Bingöl Ortaçanak bölgesinde, yeraltına elle yapılmış son yıllarda bölgede imha edilen en büyük sığınaklardan birine daha girildi. İçerisinde yönetim odası, eğitim odası, mutfak, tuvalet ile 15-20 teröristin kalabileceği 2 ayrı oda bulunan 1 sığınak ve 2 depo yıkıldı. Depoda 1 adet Kanas keskin nişancı tüfeği dürbünü, 7 adet telsiz anteni, 2 adet güneş paneli, 2 adet jeneratör, 1 adet dikiş makinesi, 150 metre kumaş, 10 takım eşofman, 50 çift ayakkabı, yaklaşık 5 ton yiyecek malzemesi ve bol miktarda ilaç bulundu. Ele geçirilen malzemeler cumhuriyet başsavcılığının talimatı ile olay yerinde imha edildi. Ayrıca 22 Aralık 2011 tarihinde; Bingöl merkez-Adaklı-Karlıova ve İstanbul illerinde, bölücü terör örgütü mensuplarına lojistik destek sağlayanlara yönelik yapılan operasyonda yakalanan 16 kişiden aralarında 1 köy muhtarının da bulunduğu 12'si mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Terör örgütü PKK mensuplarının kış hazırlıklarını boşa çıkarmak isteyen güvenlik güçleri, ekim ayından itibaren Güneydoğu Anadolu'da birçok operasyongerçekleştirdi. Sığınak ve mağaralara yapılan baskınlarda bölge sorumlusu olan teröristler ölü veya sağ yakalanırken, binlerce ton yaşam malzemesi ele geçirildi. Özellikle Bingöl, Siirt, Muş, Şırnak Cudi Dağı ve Diyarbakır kırsalında kasım ve aralık aylarında yapılan operasyonlarla örgütün 20'ye yakın mağara ve sığınağı imha edildi. Son olarak Diyarbakır-Elazığ sınırındaki Görese Dağı'nda yapılan operasyonlarda dört katlı mağara ile birlikte 7 ayrı terörist kamp yeri imha edildi.
 
....
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA