• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PKKnın yeni hedefi üniversiteler
22 Ocak 2012 Pazar 14:38

PKK'nın yeni hedefi üniversiteler

Polis, şehir ve kırsalda yapılan operasyonlarla köşeye sıkışan terör örgütü PKK'nın üniversitelerde kaos çıkarmak için çalıştığını belirledi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütün gençlik yapılanması Demokratik Yurtsever Gençlik Merkezi (DYGM)'ne düzenlediği operasyonda dikkat çekici bilgiler ortaya çıkardı. Bu yapılanmanın ODTÜ başta olmak üzere birçok üniversitede kaos ortamı oluşturmak için çalıştığı tespit edildi. Ankara'da bir kaymakamlık ile bir belediyeyi yakmayı planlayan eylemciler, polis tarafından sokak eylemlerinde görüntülendi.

Asker ve polis araçlarını yakmak için eylem planlayan örgüt mensuplarının üniversitelerde karşıt görüşlü gruplar arasında çatışma çıkarmak için çalıştıkları belirlendi. DYGM üyelerinin 5 Ocak 2011'de ODTÜ'de, 28 Şubat 2011'de ise Ankara Üniversetisi Cebeci kampüsünde karşıt görüşlü öğrencilerle taşlı sopalı çatıştıkları tespit edildi.

Polisin tespit ettiği bilgiye göre, örgütün gençlik yapılanmasının başında İ.T. yer alıyor. Mahalleler komitesinden H.K. ve B.C. sorumlu. Üniversiteler komitesinin başında ise D.Ş. ve A.A. görev yapıyor.

Emniyet güçlerinin ODTÜ, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi'nin Beytepe ve Tandoğan kampüsü komitesi başkanlarının yanı sıra Altındağ ve Mamak ilçe komite başkanlarını aradığı belirtiliyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA