• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PKK’nın tezgahını polis bozdu!
05 Ağustos 2015 Çarşamba 11:32

PKK’nın tezgahını polis bozdu!

Türkiye'yi terör batağına sürüklemek isteyen PKK'nın hain planını İstanbul Terörle Mücedele Şube Müdürlüğü (TEM) bozdu.

İstanbul’da görev yapan üst düzey kamu görevlileri ile IŞİD yanlısı radikal kişilere yönelik suikast hazırlığı yapan PKK’lılar, kıskıvrak yakalandı.

Bölücülerin barındığı hücre evlerde eylem planları da ele geçti. Terör örgütlerine yönelik kapsamlı teknik ve fiziki takip yürüten TEM ile İstihbarat Şube Müdürlüğü dedektifleri, bölücü terör örgütü PKK’nın, bir dizi suikast hazırlığı yaptığını belirledi.

TALİMATLAR KANDİL’DEN

Kuryeler aracılığıyla Kandil’den İstanbula gönderilen talimatlar doğrultusunda harekete geçen PKK’lıların, suikastlere yönelik, “keşif-istihbarat”, “eylemcilerin oluşturulması” ve “silah temini” başlığı altında çalışma yaptıklarını belirleyen TEM Şube yetkilileri, operasyon kararı aldı. Önceden belirlenen adreslere “eş zamanlı” baskınlar düzenleyen TEM Özel TİM, 10 PKK’lıyı kıskıvrak yakaladı.

İKİNCİ DARBE IŞİD’E

Adreslerde arama yapan dedektifler, IŞİD (DEAŞ) yanlıları ile üst düzey kamu görevlilerine yönelik suikast planları ele geçirdi. Sorguya alınan militanların, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyelerine yönelik karanlık saldırılarla kaosu hedefledikleri öğrenildi. Öte yandan IŞİD’e yönelik bir başka operasyon düzenleyen İstanbul TEM, 8 şüphliyei gözaltına aldı. Şüphelilerden 2′si sınırdışı edildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA