• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PKKnın Saldırılarına Siber Ordudan Ağır Darbe
18 Ekim 2011 Salı 09:19

PKK'nın Saldırılarına Siber Ordu'dan Ağır Darbe

PKK saldırılarına internet üzerinden de devam ediyor. Devlet sitelerine yönelik 6 saldırıda bulunan PKK, siber ordu tarafından geri püskürtüldü
PKK'nın 13 askerimizin şehit olduğu Silvan saldırısı sonrasında sanal âlemde siber saldırılar başlattığı ortaya çıktı. MGK kararıyla kurulan 'siber ordu'nun PKK'lı hackerların bu saldırı girişimlerini püskürttüğü ve bir çok örgüt yanlısı siteyi kullanılamaz hale getirdiği belirtildi. İstihbarat birimleri tarafından hazırlanan bilgi notunda PKK'nın Kuzey Irak, Türkiye ve Avrupa merkezli oluşturduğu siber biriminin başında Almanya'da bilgisayar eğitimi alan 2 isim bulunuyor. PKK'nın siber saldırılarına karşılık veren ilk Türk hacker grubu baş harflerini Atatürk'ün 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sözünden alan "NMTD Türk Hacker Grubu" olmuştu. Anti PKK Siber Harekat Timi ve Akıncılar adı verilen Türk Hacker grubu da PKK sitelerine saldırdı. Türk hacker grupları ile PKK'lı teröristlerin sanal alemdeki savaşını ABD istihbarat birimleri de rapor etti. Türk hackerlar ile siber teröristler arasındaki ikinci büyük karşılaşma ağustos ayında gerçekleşti. Türk hackerlar PKK yanlısı 100'ün üzerindeki siteyi çökertti.

İKİNCİ HEDEFLERI BANKALAR


Türk hackerların bu saldırısına PKK'lı siber teröristler kamu kurum ve kuruluşlarına saldırı düzenleyerek karşılık verdi. Siber teröristlerin saldırıları eylül ayında yoğunlaştı. 1, 7, 18 Eylül'de siber teröristlerin özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet ve kritik pozisyondaki devlet kurumlarının internet sitelerinin güvenlik duvarlarını aşmak için çabaladı. PKK'nın ikinci hedefi ise Türk bankaları oldu. Saldırıların artması üzerine MGK kararıyla kurulan 'siber ordu' son iki ay içinde 6 saldırıyı etkisiz hale getirdi.

KURUMLAR UYARILDI

Saldırıların artması üzerine kurumlar "güvenlik duvarı" konusunda uyarıldı. Kurumlara yapılan uyarılarda ayrıca güvenlik duvarlarını kontrol amaçlı tatbikatların sürekli olarak yapılması istendi. MGK'nın Ekim 2010 tarihli olağan toplantısında siber güvenlik konusu ayrıntılı bir şekilde ele alınmış ve konu Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nde (MGSB) öncelikli tehdit unsurları kapsamına alınmıştı.

İKİ KRİTİK ÇALIŞTAY

Bu arada NATO öncülüğünde Genelkurmay Başkanlığı ev sahipliğinde 2-3 Kasım'da "Terörizmle Mücadelenin Teknolojik Boyutları" 7-8 Aralık'da ise "İstihbarat Paylaşımı ve Terörizm" başlıkları altında çok önemli iki çalıştay yapılacağı bildirildi.
 
YORUMLAR
Bu hackerler kendilerini çok akıllı sanıyorlar
Adem
Benimde facemi çökerttiler zor kurtardım.site kurup siteye kimlerin girdiğini tespit ediyorlar.bende bunların kurduğu siteye haber365 den bakıp ulaştım.sonra saflarda benim faceme -*-*% ilinden giriş yapmışlar...
188.41.65.62
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA